Filip Šitera dnes debutuje v polské extralize

Mladá Boleslav – 25. června
O tomto víkendu toho Filip Šitera stihl opravdu hodně. V pátek se s Věroslavem Kollertem postarali o obvyklé vítězství v pátém závodě mistrovství republiky juniorských družstev. Včera v Chabařovicích mu sice nevyšel záměr inkasovat patnáct bodů, nicméně stále zůstává leaderem průběžné klasifikace. A navíc v Memoriálu Jiřího Hurycha oplatil Martinu Málkovi předchozí porážku. Potlučený motocykl z kolize s Hynkem Štichauerem z dodatkové jízdy mu ovšem přinesl práci v dílně navíc, protože dnes má debutovat v utkání Wroclaw vs. Tarnow debutovat v polské extralize.

„Jedeme s obhájcem titulu,“ řekl Filip Šitera magazínu speedwayA-Z včera v Chabařovicích. „Šetřím si na to motorku a uvidím, jak mi to sedne, mám startovní číslo osm. Teď jedu domů, musím ještě udělat motorku. Uvidím, co na ní bude po tom pádu ohlýho. V deset už budeme ve Wroclawi, pojede tam se mnou i Olda Řezníček.“

Zatímco Filip Šitera dnes zaznamená svůj první start v polských ligách, debut Martina Gavendy ve vestě Miskolce byl odložen minimálně do 23. července, kdy maďarský klub zamíří do Gdaňsku.

Foto: Pavol Pučko