Filip Šitera a Věroslav Kollert spolu možná pojedou i jako dospělí

Mladá Boleslav a Liberec – 22. června
Fenomenální počínání Filipa Šitery a Věroslava Kollerta v šampionátu juniorských družstev, v němž včera v Pardubicích už počtvrté rozdrtili veškerou konkurenci, provokuje otázku, zda spolu nastoupí také v mistrovství republiky dvojic. Věc má ovšem háček. Mšeno nepostavilo svou vlastní dvojici, zatímco Liberec a Rimini Mladá Boleslav ano. Magazín speedwayA-Z však zjistil, že existuje jistá možnost dohody.

GRS Liberec vedle Věroslava Kollerta zajistil také eso prvoligového Rawicze Roberta Mikolajczaka, známého z loňských extraligových startů za Plzeň, a Itala Guglielma Franchettiho.

„Důvod našeho rozhodnutí není, že bychom nechtěli jet s Filipem,“ vysvětlil Věroslav Kollert starší magazínu speedwayA-Z. „Ale oni nás loni bez jakýhokoliv důvodu vyšoupli ze sestavy a sehnali si Poláka. Letos jsme čekali do poslední chvíle a nakonec nám bylo řečeno, že Filip pojede zase s Polákem.“

A jak se na záležitost dívá Miloslav Verner? „Tonda Vilde nám ve startovní listině zarezervoval jednu dvojici,“ řekl. „Pojede Filip, ale nevím zatím, s kým. Asi s nějakým Polákem. V pátek se domluvíme, někoho seženeme. A pokud vím, Věrouš přihlásil liberecký tým.“

Zatímco se v pardubickém depu usilovně nakládalo, nastal obrat v situaci. Protože Věroslav Kollert starší je přesvědčen o výhodnosti jezdeckého spojení svého syna s Filipem Šiterou, souhlasil by s jeho startem i v jiném týmu. Liberec by potom nastoupil pouze v zahraniční sestavě.

Dle posledních informací nechali jak Věroslav Kollert starší, tak Miloslav Verner konečné rozhodnutí na samotných závodnících.

Sestavy Liberce a Rimini Mladá Boleslav – pokud nedojde k dohodě:

GRS Liberec Věroslav Kollert, Robert Mikolajczak, Guglielmo Franchetti
Rimini Mladá Boleslav Filip Šitera, nějaký Polák?

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)