Češi v akci 163

O letních prázdninách se v Čechách prakticky nezávodilo a fanouškům nezbylo, než si číst o závodech v zahraničí. Dnes je tomu přesně opačně. Zatímco u nás je na programu závod každý den od čtvrtka až do zítřka, zahraniční ligy dospěly ke svým závěrečným fázím. A tak dnešní vydání pondělní kompilace bude jen o výkonech Václava Milíka a Martina Vaculíka v Polsku a Josefa France, který jel Zlatou přilbu, byť včera byl skoro tisíc kilometrů od Pardubic.

 

Finálový duel o mistra Polska v Czestochowej rozehrálo lépe Leszno, jemuž Wroclaw podlehla 41:49. Václav Milík neměl na svém kontě ani jeden bod (0 X 0 -). V rozjížďce s číslem sedm byl diskvalifikován za pád, po němž se naštěstí sám postavil na vlastní nohy.

Ani boj o bronzovou medaili nepřinesl triumf domácímu celku, jelikož Toruň podlehla Tarnowu 40:50. V týmu hostí nasbíral Martin Vaculík devět bodů (2 3 0 2 2). Jeho nejlepším výsledkem se stal triumf stylem start – cíl v rozjížďce s číslem sedm.

Josef Franc se cestou z francouzského Morizes zastavil v nizozemském Rodenu, kde pořádali mezinárodní závod o zlatou přilbu. V jeho finálové jízdě triumfoval Mathias Kröger před Berndem Dienerem, Theo Pijperem, Enrico Janoschkou a pražským borcem.

„Roden potvrdil, že je třeba učit se, učit se a učit se od starejch‘ pardálů typu Krögera či Dienera,“ konstatoval Zdeněk Schneiderwind. „V závodě to pro Pepeho bylo dobrý, ale finálový start byl slušně řečeno hodně nepovedený. Dráha po dešti byla hodně náročná, takže poučení je. Zabalili jsme a pádíme na Tomíčkův memoriál!“

Josef Franc nebude chybět dnes večer na Tomíčkově memoriálu
Josef Franc nebude chybět dnes večer na Tomíčkově memoriálu

Foto: Petr Makušev