Plzeňské reprezentační soustředění přece jen ještě bude

Budínek – 14. srpna
Eduard Krčmář se po sobotní juniorce v Žarnovici vypravil prakticky rovnou za kanál La Manche. Michala Škurlu trápily horečky, Ondřeje Smetanu zase bolavá ruka. Zdeněk Holub si sice odložil svůj odlet do Anglie až na čtvrteční ráno, nicméně středeční soustřední juniorské reprezentace na plzeňských Borech přece jen padlo. Milan Špinka, který mezitím nominoval reprezentační kvartet pro světové semifinále v Opole, se magazínu speedwayA-Z svěřil, že se ovšem myšlenky nevzdává.

 

Eduard Krčmář nemůže v reprezentačním výběru chybět
Eduard Krčmář nemůže v reprezentačním výběru chybět

„Kvůli třem lidem to v tom pařáku nemělo cenu dělat,“ připomíná český reprezentační manažer tropický faktor, jenž měl také svůj podíl na zrušení středeční akce. Členy juniorského národního týmu však bude mít na očích i nadále.

„V neděli je první liga v Míšni,“ říká. „Pojedu se tam podívat. A ve středu je přípravnej‘ závod v Pardubicích.“

Příští sobotu půjde už v Opole do tuhého. Milan Špinka nominoval pro boj o říjnové finále v Milduře Eduarda Krčmáře, Zdeňka Holuba, Ondřeje Smetanu a Michala Škurlu. „Pro jistotu tam pojede i Patrik Mikel,“ dodává.

A Zdeněk Holub konec konců také ne
A Zdeněk Holub konec konců také ne

Do finále mistrovství Evropy byl už náš tým nasazen z titulu plzeňského pořadatelství finálového podniku. „Týden před ním se v Plzni pojede juniorák,“ připomíná Milan Špinka vstřícný krok západočeského klubu, díky nimž čeští reprezentanti poznají aktuální stav dráhy. A chválou na jeho adresu nešetří ani nadále.

„Leoš Klíma nám jde hodně na ruku,“ libuje si. „Spolupráce je bezvadná, určitě se domluvíme ještě na nějakým dalším termínu pro trénink před mistrovstvím Evropy.“

Foto: Mirek Horáček