Veteráni předávali trofeje

Chabařovice – 1. srpna
Po bezmála čtyřměsíční pauze se Filip Šifalda vrátil do Speedway Mini Cupu. A v devátém kole seriálu na své domácí dráze nepoznal hořkost porážky a vyskočil na nejvyšší stupínek pódia. O účastnících finále A musel rozhodovat rozjezd. Nakonec druhý skončil Pavel Kuchař a třetí Petr Chlupáč.

 

Na stupních vítězů stojí Pavel Kuchař, Filip Šifalda, Petr Chlupáč a vedle nich Daniel Šilhán, který o ně přišel v rozjezdu
Na stupních vítězů stojí Pavel Kuchař, Filip Šifalda, Petr Chlupáč a vedle nich Daniel Šilhán, který o ně přišel v rozjezdu

 

Miloslav Čmejla, František Krejčík a Jaroslav Zobal podpořili plochodrážní potěr
Miloslav Čmejla, František Krejčík a Jaroslav Zobal podpořili plochodrážní potěr

Hned po rozloučení s technickým mágem Sašou Kopeckým přijeli tři veteráni. Jaroslav Zobal starší, Miloslav Čmejla a František Krejčík podpořili plochodrážní potěr v Chabařovicích, kde pokračoval další díl seriálu Speedway Mini Cup. Bolest v srdcích chtěli utišit na stadionu, který Saša dobře znal a za zvuku motocyklů, tiše zavzpomínali na časy, kdy ještě závodili a sledovalo je nespočet diváků…

Třináct závodníků se sešlo v Chabařovicích, plus dva tréninku chtiví cizinci Erik Bachhuber z Německa a Rakušan Sebastian Koessler, kteří se zapojili v ukázkových jízdách mezi rozjížďkami, jelikož prý v Rakousku není, s kým by trénoval.  K nim se ještě přidal malý Adámek Nejezchleba, který ještě nedosáhne na zem, proto zatím krouží po oválech na malé padesátce.

V hodně diskutované sedmé jízdě vede Daniel Šilhán před Janem Kvěchem a Pavlem Kuchařem
V hodně diskutované sedmé jízdě vede Daniel Šilhán před Janem Kvěchem a Pavlem Kuchařem

Dvacet rozjížděk plus finálové jízdy, to mohli sledovat diváci v Chabařovicích. Zajímavá byla sedmá rozjížďka s Danielem Šilhánem, Janem Kvěchem a Pavlem Kuchařem. Jan Kvěch v zápalu boje přejel vnitřní lajnu a v posledním kole z výjezdu, před cílovou metou přejel venkovní čáru Daniel Šilhán, který celou dobu své silné soupeře vodil! Z této rozjížďky byl vyloučen Jan Kvěch a nulový bodový stav mu posléze překazil plány na finále A. Nestačilo to ani na finále B!

Finále A bylo hodně vyrovnané. O přítomnost v tomto finále se museli rozjíždět hned tři borci se shodným bodovým výsledkem jedenácti bodů. Kdo bude dělat soupeř Filipovi Šifaldovi, který jako jediný postoupil bez ztráty bodu, se rozhodlo v dodatkové jízdě, odkud poslední nepostupuje.

Nejlépe jel Petr Chlupáč a jako druhý dojel Pavel Kuchař, Danielovi Šilhánovi se vidina získání poháru rozplynula v mlze, ale dnes k němu měl opravdu blízko! Překvapením byl devítibodový zisk Františka Kliera, který se probojoval do finále  B, kde však už nestačil na Milana Dobiáše a Daniela Šilhána a obsadil tak šesté místo.

Chabařovické panoráma
Chabařovické panoráma

Finálová jízda byla koncertem Filipa Šifaldy, stylem start-cíl nedal svým soupeřům prostor pro manévrování a dojel si tak pro první místo v dnešním závodu. Jako druhý dojel Pavel Kuchař a třetí místo náleží Petrovi Chlupáčovi.

Radost jsme také měli z Jana Jeníčka z Pardubic, který teprve poznává kouzlo levých zatáček. Pravidla byla vůči němu neúprosná, když byl ve svých rozjížďkách předjížděn o kolo,  tím pádem, nemohl dostat bod. Avšak neupadl, hezky startoval. A o tom to je, co nejvíce jezdit, aby se to brzy naučil a mohl třeba jednou reprezentovat Českou republiku. Kdo ví …

Víkendový termín přilákal opět spousta kolibříků
Víkendový termín přilákal opět spousta kolibříků

 

E D C B A TOT
1. Filip Šifalda, Chabařovice 3 3 3 3 6 18
2. Pavel Kuchař, Praha 3 2 3 3 4 15
3. Petr Chlupáč, Praha 3 3 3 2 2 13
4. Daniel Šilhán, Liberec 3 3 3 2 3 14
5. Milan Dobiáš, Chabařovice 1 3 2 3 2 11
6. František Klier, Mšeno 2 2 2 3 1 10
7. Jan Kvěch, Praha 2 L 3 3 3 11
8. Max Troidl, D 3 2 1 2 2 10
9. Sindy Weber, D (Chaba.) 2 3 1 2 1 9
10. Lukáš Vinter, Praha 2 2 2 2 3 11
11. Adam Bím, Divišov 1 1 2 1 2 7
12. Michal Baštecký, Praha 1 1 2 1 1 6
13. Jan Jeníček, Pardubice ex ex ex 2 3 5

 Poznámka: Jan Jeníček byl v rozjížďkách s čísly tři, osm a dvanáct předjet o kolo

Filip Šifalda kraloval
Filip Šifalda kraloval

Foto: Jiřina Šifaldová