Hynek Štichauer nepojede do Sheffieldu

Pardubice – 11. května 14:00
Speciální trénink, který měl zraněný Hynek Štichauer dnes dopoledne na svítkovském ovále, přinesl rezignaci úřadujícího českého šampióna devatenáctiletých na účast v juniorském mistrovství světa. Pardubický závodník se nakonec rozhodl, že do Sheffieldu přece jenom nepojede. VV SPD vzápětí promptně z dvojice náhradníků Filip Šitera – Matěj Kůs vybral plzeňského závodníka.

Jak Matěj Kůs, tak Filip Šitera skončili pardubický závod juniorského šampionátu v Pardubicích, který byl po přeložení Slaného a Mšena jediným nominačním kritériem, s deseti body. Na základě pomocných kritérií skončil o příčku výše Pražan.

Řídící orgán české ploché dráhy však rozhodl zohlednit také další vzájemné výsledky obou borců z nedávné doby. A jeho volba padla na Filipa Šiteru. Mocnou zbraní na jeho straně byl pondělní triumf ve Slaném a včerejší urputný výkon při plzeňské extralize.

„Je to super, ale mám honičku,“ vyjádřil se Filip Šitera před malou chvilkou exkluzivně pro magazín speedwayA-Z. „Musíme rychle zařídit licenci a loď. Doufám, že tam zatáhnu a postoupím.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)