O víkendu hřměly v Divišově motory všech kubatur

Divišov – 11. a 12. července
Červenec je v českém termínovém kalendáři děravý jako noty na buben. O to více času zbývá na tréninky a soustředění. Toho v Divišově se zúčastnili všichni závodníci zařazení do SCM, přičemž dorazili i borci z ostatních klubů a Karol Zupinski až z dalekého Gdaňsku.

 

O vedru, jaké v Divišově panovalo, nás na snímku přesvědčují přímo Miroslav Rosůlek a Petr Křikava
O vedru, jaké v Divišově panovalo, nás na snímku přesvědčují přímo Miroslav Rosůlek a Jiří Štancl

Dohromady třiadvacet plochodrážníků v Divišově našlo skvělé zázemí a především dobře připravené dráhy. Pod vedením trenérů Jiřího Štancla a Miroslava Rosůlka absolvovali tréninkový program borci v sedlech stopětadvacítek, dvěstěpadesátek a pětistovek.

Jedním z účelů soustředění byla příprava závodníků na evropský pohár 125 ccm, který se koná zítra v bavorském Olchingu. Trojice reprezentantů Filip Šifalda, Petr Chlupáč a Jan Kvěch tu měla k dispozici tovární čtyřventily Shupa, které ve spolupráci s odborníky továrny testovala.

Petr Křikava, šéf SCM, bilancuje víkendové soustředění v Divišově:

„Organizace sportovní přípravy byla na vysoké úrovni, taktéž dráha stadionu byla výborná. Při závěrečném hodnocení od jezdců bylo velké poděkování trenérům za vedení přípravy s přáním zorganizováním dalších soustředění. Počet plánovaných soustředění je však limitován finančními prostředky, které má SCM na tento rok k dispozici.“

Soustředění přivedlo do Divišova počtenou závodnickou společnost
Soustředění přivedlo do Divišova počtenou závodnickou společnost