Cíl Mšena je jasný: extraliga a péče o mládež

Mšeno – 6. dubna
V sobotu 11. března 2006 se v sále restaurace Stadion sešli na valné hromadě členové Plochodrážního klubu Mšeno. Z pozvané čtyřicítky se dostavilo 29 členů. Po úvodních formalitách, při nichž byly zvoleny příslušné komise, přišla řada na zprávy o činnosti klubu za rok 2005.

Sportovní aspekty loňské sezony zhodnotil Antonín Kasper, manažer a trenér PDK Mšeno. Sportovní cíl – postup do extraligy – nebyl přes slibný začátek splněn. Mšeno pak odmítlo možnost dosazení svého týmu při uvažovaném rozšíření extraligy na pět celků, chce si svou účast v extralize vybojovat na dráze. Cíl pro letošní sezonu je jasný – vrátit Mšenu znovu extraligovou soutěž, by to nebude jednoduché.

Druhým, neméně důležitým cílem bude výchova mladých jezdců. Připravujeme náborové akce na školách a učilištích, při nichž se pokusíme získat zájemce o náš sport. Nebudeme se věnovat třídě do 125 cm3, ale mladé adepty posadíme rovnou na půllitry. V současné době sháníme techniku, a až počasí dovolí, začneme s náborem i tréninkem.

O vnitřní situaci v klubu hovořil pan Rudolf Grepl, prezident klubu. Po zhodnocení podniků, které se jely loni ve Mšeně, se věnoval ekonomice. Vzhledem k tomu, že v září odstoupili z výboru pánové Wasyliw a Hodas, navrhl doplnění počtu členů výboru, jehož novými členy se stali pánové Hájek a Nechyba. Zmínil se i o tom, že na valné hromadě v březnu 2005 tvrdil pan Wasyliw, bývalý prezident klubu, že PDK Mšeno hospodaří dobře a je bez dluhů.

Následná kontrola dokladů, které byly předány s velkým zpožděním, však odhalila nemalé dluhy z let 2002 – 2004. Klub zdárně prošel dvěma těžkými zkouškami při pořádání Mistrovství Evropy juniorů do 19 let a Mistrovství ČR jednotlivců. Chybějící finance pomohli zajistit pánové Grepl, Miloslav Verner, Menčík a Kohút, za což jim patří uznání. Stejně tak můžeme hovořit o panu Michalu Stárkovi z MPM Trading, který změnil fakturu za světla pro PDK Mšeno na sponzorský dar. Opravdu velmi vstřícné gesto!

Klub se snaží postupně uhradit všechny závazky z minulých let. Rozpočet na novou sezonu je sestaven jako vyrovnaný.

V diskuzi vystoupila paní Marie Štráchalová, starostka města Mšena, která pozvala zástupce klubu k řešení problémů na pracovní zasedání zastupitelstva. Několik diskutujících komentovalo špatnou činnost Vladimíra Wasyliwa ve výboru. Vyslovili požadavek důsledného prověření účetních dokladů, a budou-li shledány důvody, pak i podání trestního oznámení.

Valná hromada uložila výboru PDK dokončit kontrolu účetních dokladů z období 1999 – 2005, přepracovat smlouvu s SK Mšeno (pronajímatel stadionu), připravit po sportovní i organizační stránce sezonu 2006, zpracovat databázi členů klubu a příspěvky vybrané na valné hromadě zaslat na Autoklub ČR.


Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)