Milan Mach počítá na středu se Sebastianem Ulamkem

Slaný – 5. dubna
Sebastian Ulamek rozehrál nejlepším možným způsobem svou domácí sezónu. Před zraky sedmi tisícovek diváků vyhrál v neděli tradiční Kritérium es v Bydhošti. Jeho skvělá forma samozřejmě neušla Milanu Machovi, kouči AK Slaný. A ten exkluzivně magazínu speedwayA-Z prozradil, že s ním počítá pro středeční extraligovou ouverturu na pražské Markétě. Naproti tomu čeští Slaňáci míří do Polska.

V nedělním závodě ztratil Sebastian Ulamek jediný bod. Ve druhé sérii jej porazil Robert Kosciecha, nicméně jeho zpomalil pád s Maciejem Kuciapou. Ten nakonec skončil druhý a třetí místo po rozjezdu s Robertem Sawinou si zajistil Krzysztof Buczkowski.

„Jsem velmi šastný,“ netajil se svými pocity vítězný Sebastian Ulamek. „V tomto závodě jsem závodil už mnohokrát, ale nikdy jsem ho nedokázal vyhrát. Nastavení motorky sedlo na dráhu dokonale. Doufám, že mi forma vydrží do konce sezóny. Pokud ano, bude to pro mě dobrý rok.“

Příští středu se Sebastian Ulamek zřejmě objeví se slánskou vestou na pražské Markétě v zahajovacím kol extraligy. „Pro ten závod s ním počítám,“ připustil Milan Mach. „Má dobrou formu, jak v Anglii, tak i teď v tom závodě v Bydhošti.“

Zbytek slánské sestavy je však zahalen rouškou tajemství. A do oficiálního nahlášení sestav, které manažeři musí provést nejpozději čtyřiadvacet hodin před každou extraligou, se budeme muset ještě šestkrát vyspat.

V týmu by však rozhodně neměl chybět Patrik Linhart v roli juniora. Toho dnes čeká ostrý debut v barvách polského Grudziadze, který míří na další přátelské střetnutí do Toruně. Slánský závodník zřejmě zůstane v Polsku až do pátku. To se k němu přidá Miroslav Fencl. Jeho nasazení do úvodního prvoligového kola v Zielonej Góře je už údajně hotovou věcí, zatímco Patrik Linhart se o něj bude muset ještě poprat.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)