Hořící tanker komplikuje život organizátorům Grand Prix

Londýn – 23. března
Adenský záliv v Indickém oceánu mezi Jemenem na jižním pobřeží Arabského poloostrova a Somálskem v Africe není zřejmě v popředí zájmu mnoha plochodrážních fanoušků. Nicméně právě tady se v těchto chvílích rozhoduje o osudu letošní Grand Prix.

Tanker Hyundai Fortune totiž právě v této lokalitě zachvátil požár. A vzhledem k jeho zuřivosti byli všichni námořníci evakuováni holandskou fregatou, která připlula na signál SOS z hořícího plavidla.

Částí jeho nákladu nešastného tankeru jsou i zbrusu nové nafukovací bariéry v hodnotě 250 tisíc liber, které měly být použity při všech deseti velkých cenách.

John Postlethwaite, šéf BSI, fatální záležitost komentoval slovy: „Z detailů a obrázků, které jsme získali, to vypadá, že loď vezoucí z Austrálie naše nové nafukovací bariéry je stále v plamenech. Hasiči se stále snaží dostat situaci pod svou kontrolu. Ještě mnoho dnů však nebudeme vědět, zda mantinely byly požárem zachváceny.

Nicméně nehoda by neměla mít zhoubný vliv na letošní seriál, jenž startuje už 22. dubna na stadiónu Mateje Gubce v Kršku. „Naštěstí stále máme bariéry z loňského roku,“ uklidňuje z Londýna John Postlethwaite.