Devítka českých závodníků jede za jarem do Loniga

Plzeň – 22. března
By kalendářní jaro začalo oficiálně už včera, na mnoha místech naší republiky to tak vůbec nevypadá. Na žádné naší dráze se ještě netrénuje a pořadatelé dubnových závodů starostlivě sledují vývoj povětrností situace. Podobně je to také v ostatní kontinentální Evropě, kde padla celá řada přípravných závodů i soustředění. O tomto víkendu se však naši závodníci dostanou ke slovu také někde jinde než v Anglii zahřívané teplým Golfským proudem. Karel Kadlec společně s Bohumilem Brhelem zorganizovali cestu na trénink v italském Lonigu.

Jak magazínu speedwayA-Z řekl Karel Kadlec, vedle organizátorů budou v Lonigu v sobotu a v neděli jezdit také Patrik Linhart, Tomáš Suchánek, Filip Šitera, Jakub Hejral, Věroslav Kollert, František Liebezeit a Zdeněk Šuranský.

Nicméně plzeňský matador je už v myšlenkách také na dlouhé dráze. „Příští tejden pak jedu do Herxheimu na trénink na dlouhý,“ pochlubil se. „Potřebuju zkusit rámovinu. Prakticky za měsíc je pak už mistrovství světa v Morizes. Tak abych tam nebyl nerozjetej. Evropu na trávě mám až v srpnu v Anglii. Do tý doby se chci rozjet, protože ta tráva chce fyzičku.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)