Češi v akci 144

Středeční semifinále mistrovství republiky jednotlivců muselo být kvůli nepřízni počasí přeloženo na dnešek. Ale i tak minulý týden servíroval českým fanouškům dost příležitostí vypravit se podívat na plochodrážní závody. V zahraničí se však naši závodníci představili v akci jen v ligových kláních, přičemž i tady měl hlavní slovo déšť.

 

krosno
V Krosně se včera nezávodilo

Srážky se podepsali pod úvodní kolem švédské Elit Serien a debut Martina Vaculíka v barvách Rospiggarny Hallstavik na výjezdu do Gislavedu byl zrušen. Stejně tak dopadlo i Slovákovo včerejší utkání polské extraligy Tarnow vs. Zielona Gora, jenž organizátoři u vidiny špatné předpovědi odvolali již v sobotu. V neděli se nesvezli ani Eduard Krčmář se svým Gdaňskem v Krosně a Aleš Dryml, jehož Lublin měl doma hostit Pilu.

Matěj Kůs otevírá dnešní díl kompilačního seriálu magazínu speedwayA-Z netradičně již v úterý. Jeho Redcar podlehl doma Sheffieldu vysoko 37:55, avšak pražský závodník se mohl pochlubit devíti body a jedním bonusem (2 – 3 – 1 – 2 – 1). Stal se nejlepším členem svého týmu a z tábora hostí nasbírali více jen dvanáctibodoví Josh Grajczonek a Jason Garrity.

Matěj Kůs může být s minulým týdnem spokojen
Matěj Kůs může být s minulým týdnem spokojen

Skvěle Matěj Kůs zajel i v pátek. V ligovém duelu Plymouth vs. Redcar dobyl dvanáct bodů s jedním bonusem. Pozadu nezůstal ani Zdeněk Simota v domácím družstvu, které nakonec vyhrálo 52:41, k čemuž on pomohl jedenácti body s jedním bonusem.

V sobotu se však ve Workingtonu servíroval šálek zcela jiného čaje. Domácí předčili Plymouth 52:40 a Zdeněk Simota dal dohromady všeho všudy tři body, všechny za třetí místa (1 – 1 – 0 – 0 – 1). Včera se do akce nedostal, protože duel Glasgow vs. Plymouth byl zrušen, jak jinak než vinou deště.

V sobotu Berwick v prvním závodě prvého kola KO Cupu doma těsně porazil Ipswich 47:47. Hynek Štichauer mu pomohl třemi body se dvěma bonusy (1 – 0 – 1 – 1). „Zatím se rozkoukávám,“ svěřoval se Pardubičan včera v Mariánských Lázních. „Nejdou mi starty, musím to dopasovat. Zatím se velký skóre nekonaly, v pátek jedu v Somersetu, v sobotu doma, snad to bude lepší.“

Václava Milíka včera obral o body jen Tomasz Gollob
Václava Milíka včera obral o body jen Tomasz Gollob

O zrušených ligových závodech včera v Polsku již byla řeč. Rawicz měl volný los, takže Zdeněk Holub mohl sledovat počínání Michala Škurly na lázeňském kilometru na vlastní oči. U našich severních sousedů se představil jen Václav Milík. Jeho Wroclaw se doma vypořádala s Grudziadzem 63:27. On sám získal sedm bodů se třemi bonusy (2 – 1 – 2 – 2). Se závodníkem soupeře prohrál jen jedinkrát, když se v rozjížďce s číslem sedm mezi něj vítězného Taie Woffindena nevklínil nikdo menší než Tomasz Gollob.

Foto: Jakub Růžička, ilustrační Mirek Horáček