SCM odzkoušelo stroje a plzeňskou dráhu

Plzeň – 8. května
Týden před závodem Gold Trophy FIM 125 ccm vyrazili mladí plochodrážníci Sportovního centra mládeže při AK Slaný na dráhu plzeňských Borů. Pod vedením zkušených trenérů Miroslava Rosůlka a Jiřího Štancla zde proběhlo testování motocyklů ve spolupráci s pracovníky společnosti SHUPA, kteří pro naše jezdecké naděje připravili několik speciálů a především poznávání zdejší dráhy, na které dosud prakticky nikdo z účastníků nestartoval.

 

Členové SCM se včera sešli v Plzni
Členové SCM se včera sešli v Plzni

K soustředění se dostavili všichni pozvaní jezdci, bohužel se zde ale nemohl svézt chabařovický Filip Šifalda, do kterého SCM vkládalo největší naděje pro blížící se závod světového poháru. Chabařovický závodník dosud s přehledem vede tabulku republikového seriálu ve své kategorii. Z účasti jej vyřadila zlomenina ruky, kterou utrpěl ve škole při sportovní přípravě.

Milan Dobiáš naslouchá radám JIřího Štancla
Milan Dobiáš naslouchá radám JIřího Štancla

Od počátku se pod vedením dvojice trenérů jezdci seznamovali se záludnostmi plzeňského oválu, zkoušeli různé nájezdy do oblouků s maximálním využitím síly motocyklů. Na pořadu bylo i odzkoušení speciálů SHUPA, připravených pro blížící se závod. Každý z jezdců tak mohl posoudit a rozhodnout se pro volbu toho nejvhodnějšího uzpůsobení techniky, které ihned na místě řešili přítomní pracovníci a technici firmy.

Těžko na cvičišti - bratři Kvěchovi a Jiří Štancl
Těžko na cvičišti – bratři Kvěchovi a Jiří Štancl

Velkým kladem bylo, že se vše obešlo bez jakéhokoliv zranění či pádu jezdce, vzorně připravená technika rovněž vydržela a tak nezbývá než doufat, že se stejná situace bude opakovat na plzeňském plochodrážním oválu za týden při samotném závodě. Příští sobotu se ve vestách České republiky představí čtveřice jezdců – Petr Chlupáč, Lukáš Vinter a bratři Václav a Jan Kvěchovi.

Pavel Kuchař nemůže jetě světový pohár kvůli věku
Pavel Kuchař nemůže jetě světový pohár kvůli věku

Závěrem musím ještě poděkovat nejen všem účastníkům soustředění za svědomitý přístup, pracovníkům firmy SHUPA za výtečně připravenou techniku, ale především pořadatelům a členům PK Plzeň, kteří pro nás výborně připravili dráhu a celé zázemí stadionu, takže mohlo vše proběhnout v klidu a s maximálním využitím plánovaného času.

Petr Chlupáč v akci
Petr Chlupáč v akci

Foto: Václav Buřič

Tovární Shupa
Tovární Shupa