Nejvíce bodů měl Vojtěch Šachl, nejvíce štěstí pro změnu Adam Bednář

Plzeň – 7. května
Dnešní kvalifikační kola světového šampionátu juniorů, dále zranění a technické potíže s motocykly způsobily, že se tréninkového závodu Talent Trophy uspořádaného na plzeňských Borech zúčastnilo pouze sedm mladých plochodrážních jezdců. Z nich pět přijelo na půllitru a dva na čtvrtlitru. O pauzách se navíc po dráze proháněl domácí Radek Podhadský na své flat trackové KTM.

 

Zleva Vojtěch Šachl, Adam Nejezchleba, Oliver Schmid a Adam Bednář stojí u pásky | foto Leoš Jaren

Tvůrce Talent Trophy Zdeněk Schneiderwind si jako manažer reprezentace plnil povinnosti v zahraničí a proto pověřil vedením a rozhodováním závodu Karla Kadlece. Ten se kvůli nízkému počtu startujících rozhodl pro rozpis jízd, ve kterém se všichni jezdci spolu střetávali bez ohledu na kubaturu a každý si v něm mohl odjet čtyři jízdy.

Nejlépe ze všech si vedl Vojtěch Šachl, který v žádné jízdě nenašel přemožitele. Výborně si počínal také Jaroslav Vaníček. Jediný bod ztratil hned ve své úvodní jízdě, kdy jeho drobné chyby bleskově využil Adam Bednář a později už nedal své sokovi šanci jej dostihnout.

Adam Bednář ale jinak neprožil příliš šťastný závod. Začalo to už před jeho startem, kdy neměl dispozici vlastní ocelový pantofel. Pomohl mu ale Vojtěch Šachl, který mu jej půjčil. V jeho třetí jízdě pak Adama Bednaře snažícího se dostihnout vedoucího Jaroslava Vaníčka postihl hrůzostrašný pád přes řidítka.

Adam Bednář ze svého pádu vyvázl bez zranění | foto Dominik Síbr

V té chvíli však závodníkovi pražské Markéty štěstí přálo. Ležícího ho vlastní motocykl netrefil a on tak neutrpěl žádné zranění a mohl pokračovat v závodě. V posledním startu se mu však v průběhu jízdy roztrhl řetěz a proto jí také nemohl dokončit.

O pomyslné třetí místo se spolu rozdělili domácí Oliver Schmid a pardubický Jan Hlačina, kteří shodně získali po sedmi bodech, ale během závodu se spolu nestřetli.

Adam Nejezchleba získával na těžší plzeňské dráze hlavně zkušenosti. Což se do jisté míry dá vlastně říct o všech účastnících snad s výjimkou Pavla Kuchaře, kterého trápily problémy se spojkou, a žádnou jízdu se mu nepodařilo dokončit do cíle.

 

Vojtěch Šachl, Praha 3 3 3 3 12
Jaroslav Vaníček, Praha 2 3 3 3 11
Oliver Schmid, Plzeň (250 ccm) 1 2 2 2 7
Jan Hlačina, Pardubice 2 1 2 2 7
Adam Bednář, Praha 3 2 X E 5
Adam Nejezchleba, Divišov (250 ccm) 0 0 1 1 2
Pavel Kuchař, Praha ex E – – 0

Poznámka: Pavel Kuchař byl v rozjížďce s číslem jedna předjet o kolo