Předsezónní soustředění českých ledařů se chýlí ke konci

Ljusnedal – 15. prosince
Dnes v pátek čeká šestici českých ledařů poslední tréninkový den ve švédském Ljusnedalu. Včerejší den už probíhal v závodním tempu a obešel se bez pádu českých jezdců. Franz Zorn jako hostitel rozdělil všechny jezdce do skupin po čtyřech a startovalo se na pásku. Jeho otec ve funkci startmaršála a údržbáře dráhy udržoval celý den svižné tempo tréninku a jednotlivé rozjížďky probíhaly v rychlém sledu jedna za druhou.

 

Robert Růžička, Radek Hutla a Jiří Wildt diskutují před výjezdem na led

Jezdci si nedarovali ani metr volného prostoru a jejich pořadí v rozjížďkách se neustále měnilo. Samozřejmě výjimkou byl Franz Zorn, který prokazoval své nesporné mistrovské jezdecké kvality a nikdy neopustil neúmyslně vedoucí pozici. Všichni členové české výpravy včera měli techniku naladěnu podle svých představ a mohli se věnovat čistě jen tréninku.

Franz Zorn organizuje trénink

Dráhy ovšem byly celý týden velice náročné. Velký mráz způsoboval křehký a přemrzlý led, který se tříštil na kusy a vytvářely se hluboké a tvrdé koleje. Jízda za takových podmínek nebyla nic jednoduchého a i mistr Zorn říkal, že kdo zvládne jízdu na tomto ledu, toho již nic na ledových oválech nemůže překvapit.

Lukáš Hutla a Jiří Wildt vyrážejí do akce

Všichni jezdci hodnotí soustředění, které domluvil Antonín Klatovský senior, jako velmi přínosné a důležité před nadcházející sezonou na českých ledech. Mimo českých jezdů jako Jan Klauz, Robert Růžička, Radek a Lukáš Hutlovi, David Lizák a Jiří Wildt se soustředění zúčastnili i jezdci zahraniční, jmenovitě Franz Zorn (A), Erwin Schuster (A), Hans Weber (D), Jo Saetre (N), Jasper Iwema (NL) a Pierre Hallén (S).

Dnes po tréninku opustí čeští jezdci švédský Ljusnedal a čeká je dvoudenní cesta domů do Čech.

Mezinárodní ledařská parta

Spolupráce na textu: David Lizák

Foto: laskavostí zúčastněných ledařů