JRM Speedway klub mládeže pořádal soustředění

Divišov – 11. a 12. února
Uplynulý víkend probíhalo v Divišově soustředění JRM Speedway Klubu Mládeže.  Přijel Petr Chlupáč, Milan Dobiáš, Daniel Šilhán, Michal Baštecký, František Klier, Pavel Čermák a naši divišovští začínající závodníci Tomáš Kohout, Vojtěch Šachl a Pavel Klíma. Bohužel to byli všichni, protože se omluvili Jan Kvěch, Filip Šifalda, Pavel Kuchař a Jan Hlačina. Sešli jsme se v sobotu ráno v devět a jako první jsme seznámili všechny závodníky a rodiče, tedy aspoň ty, co přijeli, s kalendářem a plánem na letošní sezónu.

 

Pestrý program

9Čeká nás toho celkem hodně, protože první závody bychom měli jet už 15. dubna v Německu v Pockingu. Čtrnáct dní na to se pojedou závody 29. a 30. dubna ve Slaném a Divišově, pravděpodobně jako Jawa Cup. Dále 13. a 14. května jsou naplánované závody dvojic opět v Německu, ale v Teterowě. To by bylo jen pro začátek sezóny, protože potom nás bude čekat ještě mistrovství Evropy v Plzni, Jawa Cup v Toruni, mistrovství světa na dlouhé dráze v Pardubicích, mistrovství světa v Praze, Jawa Cup v Pardubicích a další závody tady v Čechách, kde se můžou naši jezdci účastnit. Celkem je to asi sedmnáct závodů o kterých víme.

8To je ve zkratce vše, co nás letos čeká ohledně závodů a hned po této diskuzi jsme se pustili do procvičení řádů ploché dráhy. S tím jsme museli být hotoví do půl dvanácté, protože mezi dvanáctou a čtrnáctou jsme měli zamluvenou tělocvičnu v divišovské základní škole. Program jsme si připravili pestrý, neboť po zahřátí se a rozcvičce nás čekali naši kamarádi kulturisté s pár slovy k posilování a takovým jednoduchým kruhovým tréninkem.

Kruhový trénink byl připravený tak, aby ho kluci mohli cvičit třeba v obýváku u televize. Hned bylo vidět, kdo už začal se zimní přípravou, kdo si na ni občas vzpomene a kdo na ni úplně zapomněl. Po proslovu přišly na řadu míčové hry. Po patnáctiminutové vybíjené, kterou si kluci přáli, jsme museli přerušit za nebezpečnou jízdu, následoval psí a klasický fotbal… Po dvou vyčerpávajících hodinách se naši svěřenci dočkali konečně obědu…

 

Fousáči v hospodě

7Aby se závodníkům dobře trávilo, vydali jsme se na náš divišovský stadión přes místní kopcovitý les, kde mě někteří zase moc nepřesvědčili že by to s tou fyzickou přípravou myslí vážně. Proto dostali asi dvacet minut na odpočinek, při kterém se měli připravit na kondiční trénink.

Běžky si bohužel přivezl jen Petr Chlupáč a Daniel Šilhán, takže jsem s nimi vyrazil na dráhu já. Ostatní byli pod dohledem předsedy Vaška Hromase, bývalého fotbalisty a trenéra. Jak jsme je tak pozorovali, tak kluci asi hodně litovali, že si běžky nevzali. Ale abychom na ně nebyli podle jejich slov tak zlí, mohli si odpočinout u technických řádů. Takže po přednášce a zkoušení z předpisů a řádů jsme se s hochy vydali na procházku na večeři do hospody U Sokola na náměstí. To byl asi tak celý úplný sobotní program.

5Nedělní ráno bylo odstartováno proběhnutím, rozcvičkou a snídaní. Poté, co se kluci oblékli a vyrazilo se na rozhlednu Špulka, asi 3,5km vzdálené od stadionu. Abychom si zpříjemnili procházku, vzali jsme to přes pole a louky. Po příchodu na stadion následoval oběd opět v místní hospodě.

Paní Vondráková klukům přinesla ke snídani nalepovací vousy a prohlásila, kdo přijde do hospody s vousy, něco dostane. Když se do hospody přiřítilo čtrnáct fousáčů, dostal každý, kdo měl vousy, kulatou čokoládovou sušenku jako medaili. Obědem a příchodem na stadion program soustředění skončil a všichni mohli odjet domů.

3

Foto: Martin Málek