V Mariánských Lázních proběhl poslední test před finále družstev

Mariánské Lázně – 20. června
Včera, den po prvním závodě finále mistrovství světa na dlouhé ploché dráze v Mühldorfu se v Mariánských Lázních uskutečnil oficiální trénink na místním kilometrovém oválu.  Tuto možnost využily národní týmy České republiky a tým ze země galského kohouta Francie.

 

Mariánské Lázně včera ožily plochodrážním ruchem
Mariánské Lázně včera ožily plochodrážním ruchem

Z českého družstva dorazili kapitán týmu Josef Franc, Martin Málek, Hynek Štichauer, Michal Škurla a Michal Dudek.  Možnost se svézt využil i místní matador Roman Tomany.  Manažer reprezentace Milan Špinka celou dobu bedlivě sledoval své ovečky, měřil časy a přemýšlel nad strategií, kterou bude chtít použít 16. července, v den závodu mistrovství světa družstev.

Francouzi pomýšlí ve světovém šampionátu vysoko
Francouzi pomýšlí ve světovém šampionátu vysoko

Z francouzského týmu zde byli  Stephane Tresarrieu, Mathieu Tresarrieu, Dimitri Berge, Theo di Palma, Alexandre Dubernard a další mladíček Gaetan Stella. Manažer francouzského týmu se vůbec netajil tím, že si přijeli zatrénovat hlavně z důvodu, že zde pomýšlí na medailové pozice, a to přímo na ty nejvyšší.

Ale zrovna  po tom samém touží i náš nároďák. Během posledních pár let se světová dlouhá plochá dráha dost vyrovnala, a proto přijeďme podpořit český tým při cestě za  světovou  medailí.

Foto: Veronika Jelínková