Mladíci testovali v Plzni

Plzeň – 1. května
Další přípravné soustředění jezdců SCM při AK v AČR Slaný tentokráte hostil plzeňský plochodrážní ovál Na Borech. Pod vedením zkušených trenérů SCM Jiřího Štancla a Miroslava Rosůlka zde vrcholila příprava na blížící se závody FIM v polské Toruni o příštím víkendu. Do Polska se chystají kubatury 125 ccm i 250 ccm a tak bylo nutno nejen řádně otestovat motocykly, ale i připravit co nejlépe  jezdce a zároveň  provést základní nominaci do těchto náročných závodů. Za řidítky speciálů se střídali Chabařovičtí Milan Dobiáš a Filip Šifalda, z Liberce dorazil Daniel Šilhán, z AK Markéta Praha Petr Chlupáč  a Jan Kvěch, dráhu si ale také zkoušel  jeho starší bratr Václav. V sedle obou strojů se objevil rovněž mladičký Jan Hlačina z Divišova.

Jiří Štancl radí Danielu Šilhánovi
Jiří Štancl radí Danielu Šilhánovi

Příprava probíhala také za přítomnosti zástupců společnosti Shupa, která se podílí na zajištění závodní techniky  ve třídě 125 ccm a JAWA Divišov, jež zajišťuje techniku kubatury 250 ccm. Celý tréninkový cyklus byl velice dobře zajištěn i  po stránce přípravy dráhy, o níž se postarali domácí  pořadatelé. A z tohoto  hlediska se jim rozhodně nedá absolutně nic vytknout.

V Plzni si na kolibříka sednul i Václav Kvěch
V Plzni si na kolibříka sednul i Václav Kvěch

Po více než třech hodinách intenzivního ježdění bylo nakonec jasno i v předběžné nominaci . A proč zde říkám předběžné? Mladíky totiž ještě čeká  v úterý  závod na pražské Markétě a musíme jen doufat, že jej všichni zdárně a hlavně ve zdraví zakončí.

Petr Chlupáč v Toruni pojede s motocykly obou kubatur
Petr Chlupáč v Toruni pojede s motocykly obou kubatur

Dvojice trenérů nakonec  stanovila nominaci tak, aby  odpovídala co nejlépe možnostem  a zkušenosti mladých nadějí. Ve třídě 125 ccm se tak na start v Toruni postaví  chabařovický tandem Milan Dobiáš a Filip Šifalda, trojici doplní Petr Chlupáč. Ten navíc následující den obsadí bohužel jako jediný silnější kubaturu 250 ccm. Oba trenéři počítali rovněž s Janem Kvěchem, toho však vyřadilo svalové zranění, které mu neumožňuje řádně ovládat motocykl  a jeho start by byl velikým rizikem.

Foto: Václav Buřič