Sportovní centrum mládeže při AK Slaný zhodnotilo sezónu

Slaný – 8. listopadu
Prostory slánské sokolovny v Kvíčku hostily tuto sobotu členy Sportovního centra mládeže při AK v AČR Slaný. Na pořadu dne bylo vyhodnocení činnosti Sportovního centra v roce 2015, dosažené úspěchy jezdců v jednotlivých kategoriích tříd 125 ccm a 250 ccm a nástin další činnosti v nadcházejícím sportovním roce.

 

Petr Křikava bilancuje
Petr Křikava bilancuje

Na vyhodnocení se mimo samotných členů SCM, rodičů jezdců a zástupců jednotlivých plochodrážních klubů dostavila celá řada dalších hostů a příznivců plochodrážního sportu v čele s poslancem parlamentu Stanislavem Berkovcem, starostou Královského města Slaný Pavlem Zálomem, podnik JAWA Divišov zastupoval ředitel podniku pan Rezler, společnost Shupa pak Jiří Benda a Stanislav Šůs. Za spolupracující polský svaz PD byl přítomen p. Jan Chudzikowski. Svaz ploché dráhy reprezentoval p, Leoš Klíma.

Přítomní si vyslechli zprávu o činnosti SCM a zprávu o hospodaření s přidělenými prostředky přednesenou vedoucím SCM Petrem Křikavou. Na tyto zprávy navázal podrobným rozborem činnosti s jezdci a výčtem získaných ocenění na jednotlivých soutěžích, kde se jezdci SCM prezentovali, trenér Jiří Štancl.

Ocenění závodníci se svými trenéry
Ocenění závodníci se svými trenéry

Následná diskuse přinesla řadu námětů pro další činnost SCM, které bude realizační tým postupně zpracovávat a v nadcházející sezoně zcela jistě ve svém přístupu realizovat. V rámci jednání vystoupili rovněž hosté. Stanislav Berkovec vyjádřil uznání za práci realizačního týmu SCM s mládeží a nastínil další možné cesty pomoci plochodrážnímu sportu. Starosta Královského města Slaný ve svém vystoupení poděkoval všem členům za reprezentaci, dosažené výsledky na sportovním poli a rovněž poukázal na další možnosti spolupráce a podpory mezi SCM a městem Slaný.

Závodníci SCM s Petrem Křikavou
Závodníci SCM s Petrem Křikavou

Na závěr převzali členové SCM z rukou vedoucího Petra Křikavy příspěvek na údržbu a opravy techniky z ušetřených prostředků. Trenéři SCM Jiří Štancl a Miroslav Rosůlek v každé kategorii vyhodnotili trojici nejlepších a nejúspěšnějších jezdců pod hlavičkou SCM. Jako pozornost obdrželi jezdci pěkné dárky od spolupracujících firem Shupa a Jawa a od SCM ještě jednu pneumatiku na motocykl.

Ve třídě 125 ccm byli vyhodnoceni Jan Kvěch, Petr Chlupáč a Václav Kvěch, třídu 250 ccm zaslouženě opanoval Adam Fencl před Kryštofem Rybářem a Josefem Novákem. Společné setkání dále pokračovalo již neformálním posezením s diskusí a občerstvením v prostorech restaurace Kvíček.