Zajít na pražskou extraligu se po všech stránkách vyplatí

Praha – 28. března
Pražská Markéta už není žádná mladá slečna, jež se těší na věneček o svých prvních tanečních. Jako zralá dáma má krásné vzpomínky na úžasné chvíle, které zažila. Při letošní Speedway Grand Prix si je může připomenout každý fanoušek. A přitom se bude radovat taktéž jeho peněženka. Samozřejmě něco za něco. Musí dorazit v úterý šestnáctého dubna na pražskou extraligu.

 

Kudy kráčela historie

Dnes srdce pražské Markéty tepe uvnitř krásné tribuny, která slouží nejen na sledování závodů, ale také coby nezbytné logistické zázemí pořadatelů. Do roku 2001 zde stávalo staré hlediště s věží rozhodčího.

Pražská Markéta připravila pro fanoušky další skvělou akci | foto Antonín Škach

Nebylo snadné se v labyrintu jeho schodů a zábradlí orientovat, takže diváci hodně kličkovali, aby se dostali na svá místa. A po závodech pochopitelně zpátky. Také o přestávce, protože při sledování úžasných bojů na oválech jednomu vyhládne. A pochopitelně hrdlo rozjitřené fanděním je třeba ochladit a tím pádem je cesta ke stánku nevyhnutelná.

Skalní fanoušci proto vesměs sedávali na lavičkách ve druhé zatáčce. Přes pletivo plotu se dalo krásně nahlédnout do depa. Místo lákalo i žurnalisty. V těsném sousedství se totiž nachází stará klubovna, kde bývalo press centrum a pořádaly se tiskové konference,

Panečku, mít ústa, ta by vám vyprávěla příběhy! A ty knihy, které by její ruce musely sepsat! Genius loci místa je neuvěřitelný a cílí na něj také nejnovější akce Auto Klubu Markéta Praha.

 

Blbej, kdo dává, blbější, kdo nebere

Sentimentalitu stranou a rychle k pragmatickému meritu věci. Každý, kdo si třetí dubnové úterý koupí vstupenku na extraligu, získá desetiprocentní slevu do sektoru I. Nemusíte hledat plánek stadiónu, je to přesně ten úsek ve výjezdu na cílovou rovinku u staré klubovny, kde se dodnes spontánně vytváří hloučky zasvěcených diváků.

Nezapomenutelná chvíle, aneb Greg Hancock, Jason Doyle a Václav Milík na stupních vítězů pražské velké ceny v červnu 2017 | foto Karel Herman

Vyšší česká soutěž bude letos se Speedway Grand Prix propojená jako snad ještě nikdy. Stálé účastníky cyklu velkých cen mají na soupiskách Pardubice, Praha i Žarnovica. Určitě je nenapsaly jen tak pro parádu, obzvlášť, začnou-li se v prvním závodě extraligy karty teprve míchat. A to včetně té divoké na českou velkou cenu, pro jejíž přidělení se dubnový mítink stane hodně klíčovým.

Přijďte proto na extraligu dříve. Se zakoupenou vstupenkou se neváhejte nechat spolknout vstupem do hlavní tribuny. Po schodech vystoupejte do prvního patra, kde získáte ony zlevněné lístky. Podtitulek citující lidové rčení je dost možná drzý a provokativní, ale sakramentsky pravdivý. A to tím spíše, že akce platí také u vstupenek koupených v předprodeji. Pouze toho šestnáctého dubna, jak jinak.

Být v pražských ochozech při extralize a Speedway Grand Prix a přitom dostat deset procent slevu, se každopádně vyplatí po všech stránkách | foto Pavel Fišer