Přebor vrcholí v Plzni

Plzeň – 24. srpna
Nejprve Eduard Krčmář. Pak Adam Bubba Bednář. Dál Hynek Štichauer. V červnu Jan Jeníček a v červenci Matouš Kameník. Tito všichni se letos objevili aspoň jednou na pozici leadera českého přeboru. Ten vrcholí pozítří odpoledne na plzeňských Borech a díky sedmnácti přihlášeným začne program kvalifikační rozjížďkou.

 


Tipujte:

Označte nejlepší trojici plzeňského přeboru:

View Results

Loading ... Loading ...

Matouš Kameník vede český přebor | foto Karel Herman

V ideální výchozí pozici pro zisk přebornického titulu se nachází Matouš Kameník. Na Borech bude mít náskok šesti tabulkových bodů před Janem Jeníčkem. Avšak konkurenci zahustí skoro všichni dosavadní muži soutěže.

Inu, skoro… Adam Bubba Bednář bohužel vypadl ze hry po červnovém pádu během českého šampionátu dvojic ve Slaném. Sanitka s ním odhoukala do nemocnice s fakturou kotníku. Nucená závodní pauze se zdá být minulostí.

Junior pražské Markéty včera v Liberci a dnes v Praze absolvoval po zranění své první tréninky. Na sobotu není přihlášen, ale šestá příčka aktuálního pořadí přeboru mu nabízí slušnou výchozí pozici pro mistrovství republiky jednotlivců.

Do něho jsou na základě loňského pořadí kvalifikování Václav Milík, Jan Kvěch, Eduard Krčmář, Hynek Štichauer, Petr Chlupáč, Daniel Klíma, Josef Franc a Martin Málek. Posledně jmenovaný březolupský borec ovšem zatím letos na ovály nevyjel.

Proto z přeboru postoupí devět mužů. Průběžná klasifikace se ale redukuje o borce, kteří se kvalifikovali z titulu loňského umístění. Nejen o třetího Eduarda Krčmáře a pátého Hynka Štichauera, nýbrž i desátého Daniela Klímu a jedenáctého Petra Chlupáče.

Domácí Matěj Frýza chce potvrdit svůj postup do českého šampionátu | foto Karel Herman

Tato devítka se zdá být jasná. Leader Matouš Kameník a jeho nejbližší pronásledovatel Jan Jeníček ztrácející šest bodů. Vojtěch Šachl a Adam Bubba Bednář, jejichž kvalifikační duel v dubnové Praze oteplil mrazivý večer. Jaroslav Vaníček, Jan Macek, opět s kopřivnickou klubovou příslušností. Jan Hlačina se svitavskou bednou, Matěj Frýza a Bruno Belan.

Ale za nimi jsou David Hofman, Jaroslav Petrák a další, kteří se nechtějí smířit s rolí hráčů druhých houslí a zmocnit ve v českém finále aspoň náhradnických postů. A do toho Ondřej Smetana. Při svém letošním přeborovém debutu se do kvalifikačního procesu o šampionát republiky už nezapojí přímo. Body soupeřům brát bude.

A právě jeho přihláška určila podobu sobotního rozpisu.  Závodníků se sedmnáct, proto se čtyři z nich pustí do kvalifikační rozjížďky. Bernou mincí je postavení v současné klasifikaci. Obsazení Daniel Halamka, Štěpán Melč, Štěpán Ševčík a Ondřej Smetana. A odměnou tři místa v hlavním závodě.

Startovní listina sobotního přeboru v Plzni:

kvalifikace:
Daniel Halamka, Praha
Štěpán Melč, Plzeň
Štěpán Ševčík, Plzeň
Ondřej Smetana, Plzeň
hlavní závod:
1 Jaroslav Vaníček, Praha
2 Eduard Krčmář, Slaný
3 třetí z kvalifikace
4 David Hofman, Pardubice
5 Matěj Frýza, Plzeň
6 Petr Chlupáč, Praha
7 Bruno Belan, Slaný
8 Matouš Kameník, Pardubice
9 Jaroslav Petrák, Pardubice
10 druhý z kvalifikace
11 Jan Jeníček, Pardubice
12 Jan Macek, Kopřivnice
13 Hynek Štichauer, Pardubice
14 vítěz kvalifikace
15 Vojtěch Šachl, Praha
16 Jan Hlačina, Pardubice