Ani v zimě Ečka nespí

Liberec – 3. ledna
Sezóna 2023 byla nad očekávání úspěšná. Jednička týmu Adam Nejezchleba prakticky nenašel přemožitele. Bohužel musel jezdit mimo soutěž a to ho s velkou pravděpodobností připravilo o titul jak na krátké, tak klasické dráze. Julian Wronecki z Polska absolvoval několik závodů společně s Adamem. Zranění na metylové dvěstěpadesátce mu vystavilo stopku. Na E speedway se ještě povozila Štěpánka Nyklová.

 

Speedway

Před SGP Praha se sešla celá parta mladých závodníků z Dánska, Polska, Německa, Anglie a Čech. Dva dny se trénovalo v Liberci a potom se jelo společně předvádět E speedway na Markétu. I přes malý zájem se tak stala Praha první, kde se jezdci na tak velké akci mohli ukázat.

Liberecká Ečka jsou v přípravě | foto GRS Liberec

E speedway motocykly také startovaly v několika závodech BUDEX CUP. Vyvrcholením sezóny pro nás byl závod na Markétě při Memoriálu Luboše Tomíčka. Adam Nejezchleba opět nenašel přemožitele a Štěpánka Nyklová tak zahájila přípravu na další sezónu.

Štěpánka bude v letošní sezóně sedlat E speedway s podporou THK Racing.  Odvážné děvče na létajících strojích souhlasilo, že pojede české závody na elektrickém motocyklu. Připravují se v Liberci, takže si bude svůj již brzo moci vyzvednout. Na malých kolech E speedway bude začínat závodit  Petr Peterka a další dva motocykly  pojedou Julian Wronecki a Adam Nejezchleba. Ten by v letošní sezoně měl hlavně fungovat jako Instruktor pro mladé závodníky a krýt záda Štěpě.

 

I flat track

I přes velkou snahu českých jezdců, aby nemohl startovat společně jako tomu je při speedway, se E flat track ukáže v závodech. Snaha prosadit se je velká a to hlavně z důvodu, že jsme dostali šanci se ukázat na při mistrovství světa na divokou kartu v Německu.

V Čechách bez pomocí FIM zatím nedostaneme šanci se více ukázat a to přes zájem závodníků na E moto. Ve velkém očekávání je i hlavní inženýr MXM E speedway a E flat track Sebastian Braun.

Sezóna tak bude zajímavá.