Juniorští mazáci budou hájit své posty proti mladým dravečkům

Plzeň – 8. června
Už to byly dva měsíce, co si Daniel Klíma ve Slaném poradil se všemi svými konkurenty a ujal se vedení v české juniorce. Postavení leadera bude hájit již v sobotu po obědě v Plzni. Na čele jeho pronásledovatelů je Petr Chlupáč, který ještě včera po pardubické extralize piloval starty, s nimiž není spokojený. A za ním záplava dravých mladíků, ačkoliv Adam Bubba Bednář mezi nimi bude bohužel chybět.


Tipujte:

Označte nejlepší trojici plzeňské juniorky:

View Results

Loading ... Loading ...

Daniel Klíma – na snímku v rozhovoru s Tomášem Topinkou – vede českou juniorku | foto Karel Herman

Pražský závodník a stále ještě aktuální leader v klasifikaci devatenáctiletých si v neděli v německém Brokstedtu přivodil otřes mozku. Včera chyběl v pražské sestavě v Pardubicích, přičemž potvrdil, že má od lékařů nařízený klid ještě o víkendu.

Pakliže by Adam Bubba Bednář na Borech startoval, startovní listina by se skládala výhradně z českých závodníků. Za těchto okolností se šestnáctým závodníkem stává Němec Mario Hausl, díky čemuž budou mít pořadatelé čtyři své zástupce ve startovním poli.

Vojtěch Šachl a Jaroslav Vaníček mohou pozítří jedině překvapit | foto Karel Herman

Boj o stupně vítězů již dnes slibuje dramatickou podívanou a oba pražští mazáci budou muset kalkulovat a mladší jezdeckou garniturou. Skvěle rozjetý je Jaroslav Vaníček, Jan Jeníček již letos také zaskočil nejednoho favorita. Matouše Kameníka si včera zezadu dlouho prohlížel Oskar Polis a Vojtěch Šachl proměnil první extraligovou rozjížďku svého života v trojbodový zisk.

Že v duelu se svými vrstevníky? No, a co, vždyť přesně ty samé bude mít za soupeře v sobotu na Borech. Čeká nás krásný závod, v němž dozajista o překvapení nebude nouze.

Startovní listina sobotní juniorky v Plzni:

1 Bruno Belan, Slaný
2 Štěpán Ševčík, Divišov
3 Mario Hausl, D – Plzeň
4 David Hofman, Pardubice
5 Radek Bambuch, Kopřivnice
6 Jan Jeníček, Pardubice
7 Jaroslav Vaníček, Praha
8 Michal Baštecký, Praha
9 Matouš Kamenik, Pardubice
10 Matěj Frýza, Plzeň
11 Petr Chlupáč, Praha
12 Jan Hlačina, Pardubice
13 Štěpán Melč, Plzeň
14 Oliver Schmid, Plzeň (250 ccm)
15 Daniel Klíma, Praha
16 Vojtěch Šachl, Praha
Matěj Frýza bude hájit plzeňské barvy | foto Karel Herman