Karel Průša začal nejlépe

Chabařovice – 6. dubna
Na zelený čtvrtek v Chabařovicích zažil skvělý start do nové sezóny Karel Průša, když celý úvodní Mini Cup vyhrál bez ztráty kytičky. Sešlo se osm závodníků, ale pouze sedm závodilo. Poslední číslo totiž patřilo nováčkovi z Prahy, Jaroslavu Bartkovi, který se teprve učí ovládat svůj motocykl, Proto nakonec nestartoval se svými soupeři, ale měl samostatné jízdy, nejdříve bez pásky a pak už i na pásku. Snad se mu den v Chabařovicích líbil a bude ho tento sport bavit.

rychlá flash ze závodu a výsledky

Karel Průša zahájil sezónu nejlépe | foto Jiřina Šifaldová

Počasí nám konečně přálo a tak se skvěle závodilo. Nejprve jsme umožnili dětem delší trénink, protože některé ještě letos neseděly na motorce: Naštěstí jsme viděli jeden malý pád v provedení Luboš Hromádky při tréninku, ale byl v pořádku a v závodu se zapojil do souboje o trofeje.

Trochu nás potrápilo startovací zařízení, jak to tak po zimě bývá. Dvě přetržené pásky nám radost neudělaly. Marián Jirout si tak kromě bramborové medaile odvezl i modřinu na krku a  odřený nos od této pásky,

Oficiální novinkou byla účast nových e-motocyklů v závodu. Osedlali je dva jezdci, Adam Nejezchleba a Polák Julian Wronecki. Po vyhlášení vítězů měli možnost všichni účastníci, se vyjádřit. Někteří odmítali účast elektromotocyklů v závodech a nesouhlasí se zařazením do stejné soutěže se spalovacími motory.

Karel Průša, Adam Nejezchleba a Petr Marek, nejlepší trojice úvodního poháru | foto Petra Zahradníčková