Světová premiéra je za námi

Liberec – 4. května
V sobotu se sešla v libereckých Starých Pavlovicích na plochodrážním stadionu partička jezdců na kontrolní trénink a hlavně testování nového E Flattraku. Trénování se rozdělilo na plochodrážní skupiny 125, 250, 500 a to hlavní Flat Track.

V každé skupině se sešlo po třech závodnících. Nechyběl ani domácí Adam Nejezchleba, který se připravuje na první kolo mistrovství světa do Teterowa 250 ccm. Dlouhodobě očekávaný test nového elektrického motocyklu určeného pro flat track dostal konečně v sobotu zelenou.

Ervín Krajčovič a Maksymilian Pawelczak | foto GRS Liberec

Tým okolo E Flattreku  MXM/ THK Racing pozval na testování nejlepšího jezdce na světě a českého mistra Ervína Krajčoviče. V depu bylo hodně živo, kontrola nastavení  pérování, kontrola pneumatik a hlavně seznámení s ovládáním E motocyklu. Vedle Ervína Krajčoviče jezdili dva flettrekáři  Kamil Peuker a Vít Janoušek.

Z Polska přijel Maksymilian Pawelczak,  závodník co byl u zrodu E speedway v Libereci. Závodníci vyjížděli postupně ve svých kategoriích na dráhu, aby si mohli vyzkoušet nově upravenou libereckou dráhu.

Liberecká plochá dráha má uvnitř oválu  vybudovanou malou dráhu, která navazuje do klasického oválu. Flattrackeři si proto mohli vyzkoušet i TT, který bychom chtěli do Liberce na příští sezónu. Liberec ukázal, že neusnul a práce na E motocyklech pokračuje.

Zároveň bych tímto chtěl poděkovat všem, co nám tuto akci pomohli zajistit, a divákům, kteří chtěli vidět světovou premiéru.

Ervín Krajčovič testuje elektrický motocykl pro flat track | foto GRS Liberec

Napsat komentář