Milan Mach prožil první drama letošní extraligy

Slaný – 15. dubna
Letošní extraliga má našlápnuto k jednomu z nejpovedenějších ročníků celé české ligové historie. Její první dramata uvidí zítra večer pražská Markéta. I když pozor, své si už užil slánský kouč. Ačkoliv neměl času nazbyt změnit svou sestavu na úvodní extraligový mítink, jehož součástí bude i vložený kontrolní závod dvěstěpadesátek, povedlo se.

 

Grzegorz Walasek se opět objeví se slánskou vestou | foto Pavel Fišer

Slánská sestava byla pro trojici ostatních koučů dlouho tajemstvím. Jeho rouška spadla krátce po druhé hodině odpolední. Přesně třináct minut po čtrnácté sportovní komise startovní listinu zveřejnila.

Záhy se ale ozval Jakub Jamrog. Kvůli nemoci nemůže zítra do Čech přijet. Milan Mach rozžhavil svůj mobil do běla. Nakonec našel společnou řeč s Grzegorzem Walaskem. Borce dobře známého z naší extraligy stačil dopsat na soupisku před uplynutím čtyřiadvaceti hodin od začátku pražského klání.

Také jej nasadil na startovní číslo šest a Oskara Polise přenominoval na pětku, kterou měl vozit právě Jakub Jamrog. „Je mi absolutně jasné, že se nejedná o žádné taktizování,“ napsal ve svém e-mailu Petr Moravec, když devatenáct minut před osmnáctou oficiálně informoval o slánské změně.

nová sestava AK Slaný:

5 Oskar Polis, PL
6 Grzegorz Walasek, PL
7 Eduard Krčmář
8 Bruno Belan (junior ACCR/PZM)
18 Matěj Frýza

vložený kontrolní závod 250 ccm:

1 Adam Nejezchleba, Divišov
2 Karel Průša, Slaný
3 Petr Marek, Praha
4 Luboš Hromádka, Pardubice
Jakub Jamrog do Prahy nepřijede | foto Karel Herman