Petr Marek vyhlíží novou sezónu

Chlumec – 12. února
Jeho loňská sezóna nebyla tak úspěšná, jak by si představoval. Ve stopětadvacítkách se mu nepovedlo vyhrát ani jeden seriál a při svém debutu v mistrovství republiky dvěstěpadesátek v říjnu v Pardubicích zranil. Fraktury obratlů jej nadlouho upoutaly na lůžko. Nyní je ale Petr Marek v přípravě na novou sezónu, která začíná již příští měsíc výjezdem pražské Markéty do Krška.

 

Petr Marek zahájí sezónu 2024 na soustřední pražské Markéty v Kršku | foto Karel Herman

Petr Marek je dnes po všech stránkách už zdravotně v pořádku a jeho omezení v tělesné přípravě skončila koncem prosince. Pochopitelně musel vynechat trénink na motokrosovém motocyklu, ale dvě hodiny tráví v tělocvičně dvakrát v týdnu.

Až se bude moct trénovat na ovále, chce se zaměřit především na nácvik startů. A pochopitelně techniky, protože dvěstěpadesátka je šálek jiného čaje než stopětadvacítka. Na začátku března plánuje účast na pražském soustředění v Kršku, kde o měsíc později začíná český šampionát čtvrtlitrů.

„Petr v Kršku loni trénoval se stopětadvacítkou,“ říká závodníkův otec Pavel. „Dráha je tam velmi pěkná, tvrdší, ale dobře mu sedla. Velikost je podobná Slanému. Na soustředění si ji vyzkouší a naladí převody. Snad budeme mít v letošní sezóna na dráze více štěstí a pokud možno X kol bez pádů.“

Petr Marek letos pojede s dvěstěpadesátkou | foto Štěpán Ševčík