Dirty Drifting otevře letošní program libereckého plochodrážního stadiónu

Liberec – 10. ledna
Dvě speciálky ve Slaném v rámci Rallye Berounka Revival loni v listopadu uzamkly závodní dění na českých plochodrážních stadiónech. Shodou okolností automobily je zase pro letošní rok symbolicky odemknou. Dirty Drifting se v Liberci uskuteční příští sobotu 20. ledna.

 

V Liberci se bude závodit příští sobotu | foto Věroslav Kollert

„První drift event roku 2024!“ lákají pořadatelé z DRIFT Corporation do ochozů stadiónu ve Starých Pavlovicích. „V sezóně 2023 jsme si vyzkoušeli pořádání závodů v garážích na Ještědu, na Autodromu v Sosnové nebo v Polsku. Do portfolia nám už chybí jen zimní závod, na který jste tímto srdečně zváni!“

Dirty Drift otevře sezónu 2024 na českých plochodrážních oválech | foto Drift Corporation

Onen zimní závod se pojede dvacátého ledna na plochodrážním stadiónu, který je pro automobilový drift přece jen netradiční prostředí. Zúčastní se jej dvaatřicet vybraných závodníků ze všech koutů republiky. Od deváté dopolední budou probíhat tréninky, hlavní závod odstartuje úderem třetí, přičemž vyhlášení vítězů proběhne něco po sedmnácté.

Vstupné je za stovku, děti do deseti let neplatí nic. Skvělé občerstvení je zajištěno, horký svařák jakbysmet. O tréninku se chystá také populární Drift Taxi.