Sezóna 2023 je na svém konci, příští začíná s novou výzvou

Liberec – 17. října
Letošní sezona předvedla, jak se na E speedway dá jezdit. Adam Nejezchleba se postupně dostal do takové formy, že nenašel na našich oválech konkurenci. Množství koleček, která najezdil na E speedway, mu tak výrazně pomáhalo zlepšovat styl a taktiku. I když jsme se potkávali s nečistou hrou, tak E speedway vždy ukazovala jednoduchost závodního motocyklu.

Adam Nejezchleba v letošní sezoně startoval na motocyklu s elektrickým pohonem s vědomím, že nebude klasifikován. Před koncem sezony se ještě v Praze a Divišově vyzkoušelo několik změn na stroji. Alespoň máme před novou sezonou náskok.

Co však ještě čeká náš tým, je test nového E Flat track, který plánujeme okolo jednadvacátého. Měli by na něm jezdit Ervín Krajčovič, Vít  Janoušek a Tomáš Kollert. V nové sezoně 2024 by se mohl za podobných podmínek E Flat track motocykl ukazovat na našich drahách, jako tomu bylo letos u E speedway.

To by také znamenalo pravděpodobně návrat Flat tracku na libereckou dráhu. Po vzoru Anglie by se i u nás představila nová éčka.

V Liberci budou zkoušet elektrický motocykl pro flat track | foto GRS Liberec