Rudolf Belan bude mít těžší dodávku

Slaný – 26. září
Kniha Březolupská šedesátka, aneb šedesát let ploché dráhy na slovácké návsi míří do finiše. Probíhají poslední korektury a grafik Jaromír Svoboda dává první z bratru tří set stránek do tiskové předlohy. Protože spěch by publikaci jen uškodil, při čtvrteční finále v Březolupech ještě k mání nebude. Potenciální čtenáři si však budou moci udělat představu, co je čeká, protože v prodeji bude její o pár týdnů starší sestřenice.

 

Objemná publikace Slánská sedmdesátka, aneb od padesátého doleva a smykem mapuje především historii ploché dráhy ve středočeském královském městě. Ovšem na Březolupy a jejich závodníky v ní také narazíte. A to tím spíše, strávil-li Martin Málek, jenž se oficiálně rozloučí s aktivní kariérou, ve Slaném hezkou řádku sezón.

Prostřednictvím dodávky Rudolfa Belana, jehož syn Bruno v závodě poveze startovní číslo dvě, jich na Moravu přijede slušný počet. K mání bude za rovnou pětistovku.

Rudolf Belan při poháru kolibříků ve Slaném novou knihu i prodával – na snímku s Michalem Průchou, který si pro publikaci přijel i dcerkou v kočárku | foto Antonín Škach