Václav Milík má choutky nejen na zlatou přilbu

Plzeň – 5. září
Zálibně si ji prohlížel. Zlatou krasavici od Pavla Lejhance. Nebyl sám, jehož oko na ní v pátek po obědě zálibně spočinulo. Jenže na rozdíl od většiny přítomných na páteční tiskové konferenci závodu všech závodů on bude patřit k šestatřiceti vyvoleným, kteří se o ni poslední neděli měsíce na svítkovském ovále poperou. Václav Milík má však chuť také na další titul mistra republiky, o který se začne bojovat zítra odpoledne na plzeňských Borech.

 


Tipujte:

Označte nejlepší trojici středečního finále v Plzni:

View Results

Loading ... Loading ...

Kilo za pětikilo!

Pardubická Evropa s první várkou vydání nové knihy Slánská sedmdesátka, aneb od padesátého doleva a smykem sepsanou Antonínem Škachem a Antonínem Vildem pořádně zamávala. Pár výtisků ještě zbylo a právě ony přijedou zítra i do Plzně.

Slánská sedmdesátka bude v prodeji opět zítra | foto Eva Palánová

Budou k mání v klubové hospůdce během celého závodu, pakliže ovšem nebudou vyprodány. Jestli ano, není třeba věšet hlavu. Hlavní část nákladu je prozatím stále ve výrobě a má být expedována v příštím týdnu, takže se rozhodně na české stadióny vstříc svým čtenářům vypraví. Domluveno bude také posílání poštou.

Zatím však platí jediné. Zítra v Plzni. Kniha formátu A4 s bezmála čtyřmi sty stranami o hmotnosti kilo se bude prodávat za pětikilo.


Václav Milík patří k favoritům letošního šampionátu republiky | foto Karel Herman

Svým sedmým titulem Václav Milík loni vyrovnal výkon Antonína Kaspera. Další primát by jej upevnil na pozici muže číslo dvě historických tabulek. A přiblížil nedostižnému Jiřímu Štanclovi. Fenomén plochých drah za svou kariéru nasbíral rovnou dvanáct titulů individuálního mistra republiky, přičemž deset z nich přišlo v řadě za sebou.

„Do něho mi chybí už menší půlka,“ zamýšlí se pardubický závodník. „Ale šest let, šestkrát mistr, třeba se to podaří. Bylo by pěkný se zapsat do historie, ale důležitý je zdraví. Bude to už těžší, mladší závodníci rostou, nebude to snadné.“

Oproti původní verzi se startovní listina dočkal dvou změn. Josef Franc a Hynek Štichauer se soustředí zejména na světovou dlouhou dráhu, a proto se na zítřek omluvili. Nahradí je Jaroslav Petrák a Štěpán Melč.

Startovní listina prvního finále českého šampionátu v Plzni:

1 Eduard Krčmář, Slaný
2 Matěj Frýza, Plzeň
3 Jan Hlačina, Pardubice
4 Vojtěch Šachl, Praha
5 Daniel Klíma, Praha
6 Štěpán Melč, Plzeň
7 Jaroslav Petrák, Pardubice
8 Jan Macek, Kopřivnice
9 Jaroslav Vaníček, Praha
10 Petr Chlupáč, Praha
11 Jan Kvěch, Praha
12 Václav Milík, Pardubice
13 Matouš Kameník, Pardubice
14 Bruno Belan, Slaný
15 Jan Jeníček, Pardubice
16 Adam Bubba Bednář, Praha