Češi a Slováci v akci 474

Středeční druhá návštěva polských juniorských družstev ve Svítkově přinesla vítané rozptýlení prázdninového poklidu. Nezávodí se, nezávodí, dokonce ani v Kostěnicích ne. Na druhou stranu, při víkendových slejvácích by se závody dost možná ani nekonaly. Potíže s vodou z nebes mají i v zahraničí. V Kršku Sáva zaplavila stadión, v Polsku a Švédsku se ruší ligová utkání.

 

V úterý nepředstavoval déšť až tak velkou hrozbu. Duel polské U24 Krosno vs. Wroclaw padl na vrub špatného stavu dráhy, díky němuž se předtím ani na druhý pokus nemohlo konat třetí finále polského šampionátu jednotlivců.

Lublin ve stejný den porazil Ostrow 48:42, v čemž mu Jakub Valkovič pomohl jedním bodem (1 0 – -).

Czestochowa doma těsně předčila Toruň 46:44. Petr Chlupáč hostům vyjel devět bodů a bonus (1 3 3 2 0).

V pátek extraligový duel Gorzow vs. Toruň skončil smírně 45:45. Martin Vaculík inkasoval deset bodů (2 3 2 3 0). Víkendový program polských lig padl na vrub deštivému počasí. Vešlo však ve známost, že Václav Milík bude pokračovat s Krosnem také napřesrok, byť klub sestoupil do první ligy. A dokonce s aspiracemi na kapitána.

V německém Hertingenu ovšem v sobotu panovalo krásné počasí pro volný závod, který startoval úderem půl deváté večer. Vyhrál jej Romano Hummel, druhý skončil Jakob Bukhave a Hynek Štichauer bral třetí příčku. Původně ohlášený Josef Franc nestartoval.

„Dobrý, pěkný závody,“ kvitoval Hynek Štichauer. „Svítilo sluníčko, večer se ochladilo, dráha šla. Začínám těm travám přicházet na kloub.“

Jakob Bukhave, Romano Hummel a Hynek Štichauer na pódiu v Hertingenu | foto laskavostí Hynka Štichauera