V Divišově chtějí ledy

Divišov – 2. listopadu
Po hubenějších letech je o divišovských pořadatelích opět pořádně slyšet. Jejich nejnovější aktivita má vskutku revoluční náboj. Tým s Milanem Hajným, jenž byl v sobotu zvolen místopředsedou VV SPD, hodlá ve spolupráci s KLABO teamem uspořádat podnik šampionátu republiky na ledové dráze.
Nejpřekvapivější na celé záležitosti je volba závodní dráhy. Zapomeňte na všechny rybníky v blízkém či dalekém okolí Divišova. Ovál má totiž vzniknout přímo na škvárové dráze divišovského stadiónu. Ta se bude postupně zalévat vodou, dokud nevznikne kompaktní ledová vrstva jako například v rakouském St. Johannu im Pongau.

I když se o podobě termínového kalendáře bude teprve jednat, Milan Hajný už má o datumu závodu jasno. „Termín je 2. ledna, náhradní pak 10. ledna,“ prozradil magazínu speedwayA-Z divišovský šéf. „Ale jestliže bude mráz, nechám je tam klidně závodit celý měsíc,“ zažertoval.

Připomeňme, že poslední závod na ledové dráze na našem území se uskutečnil na ploše Větřkovické přehrady u Kopřivnice v únoru 1997. Svůj zájem uspořádat jej také v příští sezóně projevil také Lumír Morys, šéf kopřivnického klubu. Vedle počasí bude vše záviset také na Jaromíru Lachovi. Ten se po loňské roztržce s reprezentačním koučem Josefem Laštovkou v roce 2005 objeví se slovenskou licencí. V současné době se však údajně stále ještě rozhoduje mezi alternativou Rallye Paříž – Dakar spojenou s ME na ledě a kompletní zimní sezónou v Evropě.