Plochou dráhu v Mariánských Lázních čeká bohatá sezóna

Mariánské Lázně – 26. března
První letošní akcí Automotoklubu v Mariánských Lázních byl tradiční ples.  Nejprve si vzal slovo předseda autoklubu  Jan Včala, který všechny přítomné přivítal. Po něm hovořil ředitel závodů Miroslav Musil, jenž poděkoval všem sponzorům a pořadatelům za spolupráci a podporu.

 

Miloslav Čmejla, Miroslav Musil a Jan Včala
Miloslav Čmejla, Miroslav Musil a Jan Včala

Moderátor večera Miloslav Čmejla nejprve poděkoval za mediální podporu Mariánskolázeňským novinám, Chebskému deníku a rádiu Egrensis. Informoval přítomné, že letošní sezóna bude velmi nabitá.

Již v dubnu proběhnou tréninky na dlouhé dráze, na které budou tak jako v loňském roce pozváni žáci místních škol, tedy den otevřených dveří.  V minulém roce se akce dětem moc líbila. V květnu se pojede mistrovství republiky se zahraniční účastí, Flattrack a evropský pohár veteránů.

Dobrá nálada v sále
Dobrá nálada v sále

V červenci, konkrétně šestnáctého, se odjede vrchol sezóny, světové finále družstev na dlouhé dráze. Přijede kompletní plochodrážní světová špička a přímo v Mariánských Lázních bude vyhlášen mistr světa 2016.

Přítomní hosté se na plesu dobře bavili. Proběhla i soutěž ve výměně zadního kola na opravdové motorce a vědomostní soutěž, která se týkala konkrétně ploché dráhy. Při dobré muzice se hosté nejlépe bavili při tanci. Všichni se na závody na dlouhé ploché dráze podle vlastních slov velmi těší.

Foto: Veronika Jelínková