Odstartovala jednání o rozšíření extraligy

Praha – 19. října
Ačkoliv ještě nedozněly dozvuky skandálu ohledně vycouvání Mšena z baráže, začíná se jednat o rozšíření vyšší soutěže na pět celků. Včera se sešli zástupci Českého svazu ligových družstev, aby projednali start Mšena v extralize 2005. Jak už bývá v české ploché dráze v podobných případech bohužel zvykem, žádná zpráva pro média ze schůzky nevzešla. Nicméně magazín speedwayA-Z přece jen zjistil některé podrobnosti.
Vedle Mšena, jenž svůj nárok startovat v extralize i bez baráže opírá především o morální právo dané zásluhami o rozvoj české ploché dráhy, patří k zastáncům zvýšení počtu družstev ve vyšší soutěži také pražský Olymp. Těsné vazby šéfů obou klubů, Petra Ondrašíka a Vladimíra Wasyliwa, lze vypozorovat už delší dobu.

Naproti tomu ve Slaném, kde měli včera klubový výbor, údajně nejsou myšlence rozšíření extraligy příliš nakloněni. Protože Evžen Erban, předseda ZP Pardubice, dlí v současné době na kongresu FIM, nebyl na zasedání Českého svazu ligových družstev zastoupen hlas mistrovského celku. Stejně tak chyběli Plzeňáci, protože nejsou členem tohoto seskupení. Západočeský klub však minulý týden deklaroval expanzivním snahám své jednoznačné ne.

By na kongresu FIM je také Miloslav Verner, prezident VV SPD, na přání Petra Ondrašíka se dnes uskutečnila schůzka VV SPD s kluby – účastníky seniorských soutěží družstev v letech 2004 a 2005. V době uzávěrky tohoto článku však ještě nebyly k dispozici žádné bližší údaje. Jasné je pouze to, že o konečné podobě soutěží má pravomoc rozhodnout jedině valná hromada ploché dráhy. A ta se uskuteční 30. října v Praze.

Svůj názor na téma rozšíření extraligy 2005 mohou vyjadřovat také čtenáři magazínu speedwayA-Z, a už prostřednictvím vloženého komentáře nebo v naší anketě. ZDE