Sezóna 2024 začne opravdu brzy

Pardubice – 14. prosince
Jestli se pojedou ledy, je ve hvězdách, které v prosinci svítí nejdéle z celého roku. Každopádně hlavní část sezóny 2024 na sebe dlouho čekat nenechá. Již poslední březnovou sobotu se v Pardubicích bude bojovat o postup do Grand finále mistrovství Evropy družstev. A nemělo by jít o první podnik plochodrážního roku.

Již v úterý před evropským šampionátem totiž odstartuje český přebor. Vzhledem k datu a pozici v kalendáři se dá usuzovat na pražskou Markétu, nicméně domácí termíny mají být oficiálně zveřejněny až příští středu. Jisté již dnes je fakt, že výsledky březnového klání nebudou mít vliv na nominaci českého nároďáku pro Pardubice. Dle regulí musí být totiž sestava ohlášena čtrnáct dnů předem.

„Co naděláme, když finále je o týden později,“ komentuje Petr Moravec netradičně časný termín pardubického mistrovství Evropy. „Ano, je to riziko, ale už jsme se postavili jiným výzvám. Všechny týmy na tom budou stejně, nepředpokládám, že by se se závody roztrhl pytel před tímto datem. Naši kluci pojedou na soustředění, uděláme trénink v Pardubicích. Uvidíme.“

ME družstev 2023:

finále A – Pardubice, 30.3. CZ – SLO – DK – N
finále B – Gdaňsk, 30.3. D – UA – LAT – S
Grand finále – Grudziadz, 6.4. PL – vítězové finále A a B – tým s lepším skóre ve finále A/B
Český nároďák neměl loni v evropském šampionátu k postupu z Pardubic daleko | foto Karel Herman