V Liverpoolu nechyběli na pódiu ani plochodrážníci

Liverpool – 2. prosince
Vyhlášení motocyklových mistrů světa pro letošní rok viděl v sobotu britský Liverpool. Mezi osmapadesáti šampióny nechyběli ani plochodrážníci. A také Ervín Krajčovič, jenž vyhrál světový šampionát ve flat tracku. Z Čechů se vyhlášení účastnil již jen silničář Karel Hanika, mistr světa endurance.

 

Bartosz Zmarzlik je nejlepším plochodrážníkem planety | foto GOOD-SHOOT.COM / Reygondeau/Joly

V nejzářivější skupině vedle vítězů trialu, endura, motokrosu a silničních okruhů stál také Bartosz Zmarzlik.

„Jsem opravdu šťastný, že jsem se vrátil do své vlasti na stadión v Toruni a vyhrál,“ řekl. „A to znamenalo, že jsem mohl být tady se všemi těmi šampióny.“

Barry Briggs, který také vyhrál čtyři tituly individuálního krále modré planety, byl uveden do klubu legend světové ploché dráhy.

Barry Briggs byl uveden mezi legendy | GOOD-SHOOT.COM / Reygondeau/Joly

„Nežiju v minulosti,“ nechal se slyšet velikán, který na akci dorazil z Kalifornie. „Ale je pro mě úžasné tady být, je to pocta pro mě i pro můj sport, plochou dráhu.“

Mateusz Cierniak si vyzvedl medaili za vítězství v SGP2, alias juniorském světovém šampionátu. Rasmus Karlsson byl dekorován za svůj čtvrtlitrový triumf v SGP3. A na pódiu nechyběl ani nejlepší světový flat tracker Ervín Krajčovič. Vyhlášen byl také Martin Smolinski, Martin Haarahiltunen a týmové soutěže.

Motocykloví mistři světa letošního roku | foto GOOD-SHOOT.COM / Reygondeau/Joly