Žarnovica se vrací do české extraligy

Pardubice – 15. listopadu
Účastníci českých ligových soutěží se mezi sebou dohodli, že první informace o podobě českých kolektivních soutěží2024 budou zveřejněny v polovině listopadu. Jedenáctý měsíc roku se svými třiceti dny nedává žádný prostor pro kompromis. A protože je dneska patnáctého a funkcionáři drží slovo, ví se, jak bude vypadat extraliga v příštím roce. Na řešení tajenky první ligy si musíme dalších patnáct dnů počkat.

 

Martin Vaculík, který dobyl světový bronz, bude příští rok účinkovat v české extralize | foto Petr Makušev (Sport Photo)

V extralize 2024 nebudou chybět stálí účastníci Pardubice, Slaný a Praha, vedle nichž ve stanoveném termínu projevil zájem také SC Žarnovica. „Příznivce ploché dráhy na území bývalé federace čeká nevšední zážitek,“ konstatuje Petr Moravec. „K silným týmům majícím ve svém středu mimo jiné i závodníka SPG Jana Kvěcha a Andrzeje Lebeděvse přistupuje velmi silný kalibr leadera slovenského týmu a třetího jezdce světa Martina Vaculíka.“

Kopřivnice určitě uvidí prvoligový závod také napřesrok | foto Karel Herman

Slováci se do extraligy vrací po třech letech, v nichž úlohu čtvrtého družstva na sebe vzali liberečtí Poláci. „K závodníkům Speedway Grand Prix přičteme další kvalitní jezdce Pardubice, Prahy, Žarnovice a tým Slaného,“ pokračuje český plochodrážní šéf. „Slaný sice v uplynulých dvou letech startoval bez jezdce seriálu SGP, ale až do posledních chvil bojoval o titul. Lze konstatovat, že se rýsuje nesmírně kvalitní a zajímavá soutěž.“

Uzávěrka přihlášek do první ligy je třicátého listopadu. Svůj zájem o start prozatím deklarovaly SPT Profil Team Kopřivnice, AK Markéta Praha, AMK ZP Pardubice a AK Divišov. Prozatím se čeká na vyjádření AMD Krško a PK Plzeň.