Motoristická sezóna na českých oválech se prodlužuje

Slaný a Kostěnice – 31. října
Erik Cais za volantem za volantem Škody Fabie RS specifikace WRC2 vyrazil jako první na trať chuchelské speciálky Středoevropské rally. Bylo to symbolické, aby první ostré metry soutěže ranku mistrovství světa na našem území urazil domácí pilot. I když zato nemohl, prodloužil domácí sezónu plochodrážních oválů. A protože nebyl sám a své slovo pronesl také svatý Petr, čeká nás zajímavý víkend.

 

Erik Cais byl na trati čtvrteční speciálky ve Velké Chuchli jako první | foto Antonín Škach

První rallye ze seriálu mistrovství světa, která se kdy na našem území jela, nepočítáme-li hvězdicové jízdy legendární Rallye Monte Carlo, se stala jednou z nejvýraznějších událostí domácí motoristické sezóny anno domini 2023.

Díky tomu posunula termín Rallye Berounka Revival, jejíž desátý ročník pořadatelský tým pod vedením závodníka Eduarda Patery právě kvůli světové soutěži posunul o týden dopředu na nadcházející sobotu.

Soutěžní automobily se ve Slaném naposledy proháněly loni v dubnu | foto Antonín Škach

Startuje se nad ránem od učiliště v pražském Radotíně a trať zhruba sto padesát historických soutěžních automobilů hned dvakrát zavede na slánský plochodrážní stadión. Čekají je dvě show section, první o půl dvanácté, druhá o zhruba dvě hodiny později.

A neděle by měla patřit druhému pokusu o podzimní Srandamač v Kostěnicích. Podmiňovací způsob je na místě. Sluníčko na obloze střídá dešťové mraky a stav oválu je limitující nejen u východočeské železniční trati, nýbrž i na stadiónu středočeského královského města.