O víkendu dojde k rozuzlení také první liga

Žarnovica – 6. října
Kromě extraligy se o víkendu rozhodne také o českém mistru v první lize. Žarnovica díky ní zažije dva dny závodění. V sobotu je na pořadu dne pohár přátelství, jenž se stejně jako loni uskuteční stylem závodu dvojic. První liga se pojede v neděli po obědě, přičemž domácí posílí Martin Vaculík.

 


Tipujte:

Kdo vyhraje první ligu v Žarnovici?

View Results

Loading ... Loading ...

Vedle světového esa za domácí družstvo nastoupí Jakub Valkovič, Sebastian Kössler a Eduard Krčmář. Žarnovica je v tabulce čtvrtá s odstupem pěti bodů na vedoucí Krško. Slovinci přijedou Nickem Škorjou a Lukou Omerzelem, jež doplní Ital Andrea Battaglia a Lotyš Ričards Ansviesulis.

Jejich nejbližší pronásledovatel je Kopřivnici. O jejich ambicích nejlépe svědčí natřískaná sestava s Hynkem Štichauerem, Josefem Francem, Janem Mackem a náhradníkem Radkem Bambuchem. Markéta zaostává o další bod.

Složení pražského družstva je ryze juniorské, přesto ambiciózní. Daniel Klíma, Petr Chlupáč, Adam Bubba Bednář a Jaroslav Vaníček. Pardubice nemohou dosáhnout na vavříny v konečném pořadí, ale prolomit klatbu pátých míst mohou.

V Žarnovici se o takový kousek pokusí tradiční čtveřice. Zkušený Jaroslav Petrák a mladí Matouš Kameník, Jan Jeníček a Jan Hlačina.

Oficiálně nahlášené sestavy:

Speedway Club Žarnovica: 1 Jakub Valkovič, 2 Eduard Krčmář, 3 Martin Vaculík, 16 Sebastian Kössler
AMK ZP Pardubice: 4 Matouš Kameník, 5 Jaroslav Petrák, 6 Jan Jeníček, 17 Jan Hlačina
AK Markéta Praha: 7 Daniel Klíma, 8 Petr Chlupáč, 9 Adam Bubba Bednář, 18 Jaroslav Vaníček
AMD Krško: 10 Nick Škorja, 11 Andrea Battaglia (I), 12 Luka Omerzel, 19 Ričards Ansviesulis (LAT)
SPT Profil Team Kopřivnice: 13 Hynek Štichauer, 14 Josef Franc, 15 Jan Macek, 20 Radek Bambuch
Martin Vaculík v Žarnovici poděkuje fanouškům za podporu | foto Petr Makušev (Sport Photo)