Češi a Slováci v akci 473

Polsko se o uplynulém týdnu stalo pupkem plochodrážního světa. V Čechách jsme žili bojem českého národního týmu o postup ze semifinále. Ale nejen světovým pohárem byl živ náš plochodrážní fanoušek, na Slovensku se závodilo v sobotu i v neděli. A polský Extraliga Camp v Toruni přinesl závodníkům prostor nejen v pětistovkách.

 

Dominik Hrbek na vyhlášení kempu s tatínkem Davidem | foto laskavostí Davida Hrbka

Pětistovky a dvěstěpadesátky měly své závody ve středu a ve čtvrtek. Úvodní závod klasické kubatury se stal kořisti Angličana Bena Triggera. Za ním se umístili Australan Michael West a Američan Slater Lightcup. Jen Jeníček skončil jedenáctý (1 1 3 X 1). Další vítězství mu s velkou pravděpodobností sebral Slater Lighcup, jenž jej v rozjížďce s číslem čtrnáct sestřelil.

Druhý závod připadl Bartoszi Glogowskemu, který triumfoval rovněž celkově před Michaelem Westem a Thomasem Kringem. Jan Jeníček (3 2 2 2 1) byl šestý.

Středeční dvěstěpadesátky vyhrál i u nás známý Angličan William Cairns. Dominik Hrbek se umístil jako dvanáctý (1 1 0 2 1). William Cairns zvítězil i ve čtvrtek a ozdobil se také triumfem v závěrečné klasifikaci. Dominik Hrbek skončil opět dvanáctý (0 1 1 2 1), celkově mu náleží jedenáctý post.

Karel Průša v Toruni se svou stopětadvacítkoou | foto Petra Zahradníčková

Stopětadvacítky se na malém ovále po trénincích dostaly k závodnímu slovu v pátek.  Vyhrál Dán Elias Jamil, jehož o bod připravil pouze Karel Průša. Slánský závodník doplatil na úvodní diskvalifikaci a závěrečný pád (ex 3 2 3 F), přesto skončil šestý. Štěpánka Nyklová (1 1 0 1 2) skončila jedenáctá.