Jmenuji se Adam Nejezchleba, jsem jezdcem E speedway, aneb letos SKORO naostro

Liberec – 21. června
I když se podařilo vyjednat společné ježdění E speedway se spalovacím motorem, je to jen pokus! Z našich mladých závodníků se již letos mělo šanci povozit nebo i závodit hned několik nadějí ploché dráhy. To, že Adam Nejezchleba jako instruktor a závodník vyspěl do absolutní jedničky, je v sezóně 2023 velký úspěch. Co ale ti ostatní?

 

Adam Nejezchleba závodí s libereckými éčky | foto Štěpán Ševčík

Štěpánka Nyklová, Luboš Hromádka byli velkou nadějí posouvat jízdu na E speedway ale… Bodíky a pohárky lákají a závodit s vědomím, že sice závodíte ale mimo soutěž, by pro mladé závodníky bylo demotivující.

Adam přistoupil jako jediný na to, že vlastně nebude moc zasáhnout do pořadí. Stále se ale snaží ukazovat a to nejen na našich drahách, jak E speedway začínajícího jezdce naučí jezdit. Velký posun udělala i Štěpa, ostatní stále nevědí, co dál. Jo chci, ale?

Věroslav Kollert, Adam Nejezchleba, Tomáš Kollert a Robert Ráliš | foto Štěpán Ševčík

Proč by někdo závodil, když by mu nezapočítávali body za závod, co pojede na E speedway?! Malá základna ani neumožňuje obě kategorie samostatně. Už jenom to že můžeme jezdit společně se spalovacími motory a porovnávat sem je velký úspěch a pomoc od těch, co nám věří.

Snaha party okolo E speedway je vylákat mladé na stadión a povozit se. Když vidím, na čem někteří začínající jezdci chtějí jezdit – tak sakra, kde je odpovědnost trenéra nebo klubu?!

Adam Nejezchleba do naší party byl vybrán sice už jako jezdec, který zažil poměry ve stopětadvacítkách a jen těžko chápal, co se v této začínající kategorii děje. Velká podpora kluků okolo Tondy Klatovského nebo podpora z Divišova dostává mladého závodníka do pohody a možnosti se rozvíjet.

Liberec podporuje projekt zdravotních klaunů | foto GRS Liberec

Příprava na závody a to včetně vnímání okolí s neustálými narážkami na elektriku z okolí ukazují i psychickou vyrovnanost Adama. E speedway totiž není jen závodění, bodíky, pohárky, Adam se v letošní sezoně i aktivně účastní akce nemocniční klauni, kde s nasazeným  červeným nosem podporuje ty, kteří nemají to štěstí zdravého dítěte.

Letošní cíl je přilákat mladé kluky a holky na stadióny a začít se bavit sportem.

Adam Nejezchleba v sedle éčka | foto Štěpán Ševčík