Plochodrážní svátek v České republice se blíží

Praha – 31. května
Důvěru promotéra pořádat Speedway Grand Prix v České republice má pražská Markéta. Není to žádná náhoda, neboť pořadatelé mnohokrát dokázali, že si tuto poctu opravdu zaslouží. Jejich práce byla vždy hodnocena na výbornou.

 

Martin Vaculík bude obhajovat svůj loňský primát v české velké ceně | foto Karel Herman

Pro všechny fandy ploché dráhy je tato událost velikou zážitkem a také tím pravým plochodrážním svátkem u nás v České republice. Nejprve se brány pražského stadionu otevřou v pátek 2. června, kdy se pojede závod SGP2 alias mistrovství světa juniorů.

V nabitém závodě budou startovat dva čeští  jezdci, Petr Chlupáč a Daniel Klíma. V roli náhradníků pojedou Jaroslav Vaníček a Matouš Kameník.

V sobotu 3. června se jede Grand Prix České republiky. Zatím jsou odjeté dva závody. První v Goričanu v Chorvatsku, kde zvítězil Polák, několikanásobný mistr světa Bartosz Zmarzlik.

Václav Milík se do SGP České republiky zapojí jako divoká karta | foto Karel Herman

Druhý závod se konal ve Varšavě. Tam zvítězil Švéd  Fredrik Lindgren. Na čele aktuální klasifikace dlí dva jezdci, Bartosz Zmarzlik a Fredrik Lindgren, kteří mají shodně 36 bodů.

V Praze uvidíme i další hvězdy ploché dráhy, mezi nimi loňského vítěze Martina Vaculíka, který je po dvou závodech na sedmém místě s 21 body. Na pražskou SGP dostal divokou kartu Václav Milík, náhradníky jsou Jan Kvěch, a Eduard Krčmář.

V pátek se brány stadiónu otevírají pro veřejnost v šestnáct hodin, v  sobotu o půl jedné. Začátky obou závodů jsou v 18:45. Na oba dva dny je též připraven doprovodný program, a v sobotu tradiční ohňostroj. Pořadatelé hlásí vše připraveno a těší se na diváky.