Nedělní Liberec nabídne pohled do budoucnosti ploché dráhy

Liberec – 26. května
Mít v garáži stroj času, to by byla věc! Podívat se do budoucnosti, zjistit, jak investovat, sázet, jak se rozhodnout, jestli si vzít Máňu nebo Julču! I v Liberci podobné zařízení najdete maximálně v regálech s knihami žánru science fiction. Přesto přijdete-li aspoň na jeden ze tří nedělních závodů, do zítřků rozhodně nahlédnete. Navíc se stanete svědky mnoha premiér a bůh suď, nebudete-li o nich vyprávět svým vnoučatům.

 

Adam Nejezchleba o víkendu pojede čtyři závody se spalovacím i elektrickým motorem a to ještě vynechá chabařovický přebor a slánský flat track | foto Štěpán Ševčík

Jedenáct, třináct, patnáct. To jsou klíčové číslovky liberecké neděle. Přesně v tolik hodin jsou naplánovány začátky závodů českých šampionátů nižších kubatur. Nejprve stopětadvacítky na malém oválu, pak stejná kubatura na klasické trati a nakonec čtvrtlitry. Ty na velké dráze. Pochopitelně.

Ve všech třech případech bude v akci Adam Nejezchleba. Pražský vlasáč by na závodních motocyklech nejraději i spal. A to ještě kvůli plochodrážnímu víkendu vynechá sobotní flat track ve Slaném, ačkoliv při jeho úvodním podniku v Pardubicích dokonale opanoval mládežnickou kategorii. A konec konců, do přeboru v Chabařovicích by mohl i s dvěstěpadesátkou.

Do stopětadvacítek nastoupí s elektrickým motocyklem. Stejně jako v sobotu v Chabařovicích. Nicméně neděle počet jeho rivalů rozšíří. Do Liberce přijede Roman Štola. A malý ovál se stane svědkem závodní premiéry Jaroslav Bartka.

Dominik Hrbek při čtvrtlitrové akci | foto Štěpán Ševčík

Začínající pražský kolibřík doposud jezdil jen své vlastní vložené rozjížďky při pohárové sérií PRO-TEC Speedway Mini Cup. Klasický ovál se o dvě hodiny později stane svědkem zápisu do historie slovenské ploché dráhy. Vůbec poprvé se do závodní akce s osminkovým motorem pustí závodník s licencí SMF, jímž bude Filip Kasana.

Nedělní pořad vyvrcholí dvěstěpadesátkami. Jejich český šampionát se bez cizinců neobejde. Vždyť z našich závodí jen tři. Ale závody na našich oválech slouží za bernou minci rovněž slovinskému šampionátu a hodí se do plánů borců polské a ostatně i další národnosti.

Startovní listiny nedělních závodů v Liberci:

MR 125 ccm na krátké dráze (11:00):
1 Štěpánka Nyklová, Slaný
2 Karel Průša, Slaný
3 neobsazeno
4 Petr Marek, Praha
5 Adam Nejezchleba, Liberec (E)
6 Marián Jirout, Pardubice
7 Luboš Hromádka, Pardubice
8 Jaroslav Bartek, Praha
9 Roman Štola, Mariánské Lázně
MR 125 ccm: (13:00):
1 Štěpánka Nyklová, Slaný
2 Karel Průša, Slaný
3 Roman Štola, Mariánské Lázně
4 Petr Marek, Praha
5 Adam Nejezchleba, Liberec (E)
6 Marián Jirout, Pardubice
7 Luboš Hromádka, Pardubice
8 Filip Kasana, SK
MR 250 ccm (15:00)
1 Dominik Hrbek, Pardubice
2 Dominik Barylka, PL
3 Filip Beczkowski, PL
4 Zoltan Lovas, H
5 Tilen Bračko, SLO
6 Oliver Schmid, Plzeň
7 Maksymilian Pawelczak, PL
8 Adam Putkowski, PL
9 Gregor Zorko, SLO
10 Kacper Cymerman, D
11 Kevin Nycz, PL
12 Adam Nejezchleba, Divišov