Memoriál Romana Mádyho dostává nové aranžmá

Plzeň – 1. května
Budou to už tři roky, co při dopravní nehodě navždy opustil své milované. Modrooký kluk v baseballové čepici zůstává mezi námi ve vzpomínkách. Jeho tatínek Roman a maminka Eva jej připomenou každý rok na ploché dráze v Plzni, kde začal jeho sen o výpravě mezi hvězdy sportu levých zatáček. Letos se Memoriál Romana Mádyho na Borech uskuteční v pondělí.

 

vzpomínkového závodu na exmistra republiky stopětadvacítek se pokaždé konal formou nadstavbové rozjížďky čtveřice nejlepších z mistrovského klání kolibříků.

Letošní formule však nechává závod stopětadvacítek vrcholit finálovou rozjížďkou. Proto by bylo pro závodníky náročné absolvovat ještě jednu jízdu o Memoriál Romana Mádyho.

Jeho rodiče se proto domluvili s PK Plzeň, že se celý závod stopětadvacítek i dvěstěpadesátek bude konat jako třetí ročník memoriálu šikovného kluka, jemuž osud nedopřál vydat se k plochodrážním hvězdám. A pak mu sfoukl kahánek života v pouhých dvaceti letech.

Loňský Memoriál Romana Mádyho: Silvar Avi, Karel Průša, Maksymilian Pawelczak a Petr Marek s rodinou Romana Mádyho | foto Pavel Fišer