Češi a Slováci v akci 459

V Plzni provázelo druhý přebor vskutku luxusní počasí. Nicméně déšť se i tak stavěl do cesty českým plochodrážníkům. Odložil vstup týmu ACCR do polského šampionátu juniorských družstev a způsobil, že Hynek Štichauer vážil cestu do Miramontu k francouzské lize zhola marně. A tak dnešní díl tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z bude jen o závodech v zemi našich severních sousedů.

 

Úterní přeložený duel druhého kola polské extraligy v Gorzowě skončil triumfem domácích nad Grudziadzem v poměru 51:39. Martin Vaculík jim přivezl devět bodů (1 2 3 1 2).

V úterý také odstartovala extraliga U24 a naši junioři byli u toho. Leszno doma vyhrálo nad Wroclawí 59:30. Jaroslav Vaníček přivezl hostům dva body (0 2 – X). Matouš Kameník zase dvakrát naskočil do duelu Czestochowa vs. Krosno (40:50), aby hostům přivezl dva body s bonusem (0 2).

Čtvrtek patřil dalším odloženým ligovým kláním. Druholigový Tarnow doma prohrál s Rzeszowem 37:53, přičemž Daniel Klíma se z osmičky nedostal do akce. Rybnik čekalo doma těžké zklamání po výbuchu nové akvizice Mateje Žagara, když jej Zielona Gora porazila 38:52. Na straně domácích se skvěle uvedl Jan Kvěch sedmi body a bonusem (2 1 3 1).

Páteční extraligový duel Lublin vs. Krosno padl na vrub deště. Czestochowa doma remízovala s Gorzowem, pro něhož Martin Vaculík vybojoval deset bodů se třemi bonusy (1 1 2 2 2 2).

Včera si Rybnik přijel pro porážku i do Bydhoště. Duel skončil za stavu 53:37 a Jan Kvěch vyjel do akce dvakrát pro dva body (2 X), když ve čtrnácté jízdě pykal diskvalifikací za kolizi s Danielem Jeleniewskim.

Matouš Kameník debutoval v extralize U24 | foto Pavel Fišer