Víkend určí hned trojici českých plochodrážních mistrů

Plzeň, Praha a Liberec – 14. října
Září bylo abnormálně deštivé a místo laskavých paprsků podzimního sluníčko se utápělo v dešťových záplavách. A tak se vlastně postaralo o natřískaný plochodrážní víkend v polovině svého mladšího kalendářního bratříčka. Zítra a pozítří se na třech místech uzavřou hned tři české šampionáty.

 

Kolibříci v Praze

Karel Průša, Petr Marek a Štěpán Melč jsou na čele šampionátu stopětadvactíek na malých oválech | foto Petra Zahradníčková

Chronologicky vzato, všechno začne krátce po poledni v Praze. Zatímco velká dráha bude patřit mistrovskému flat tracku, na sousedním miniovále vyvrcholí mistrovství republiky stopětadvacítek. Na čele aktuální klasifikace dlí Karel Průša.

Avšak ten si při exhibičním závodě během Memoriálu Luboše Tomíčka zlomil ruku. A pokud se zítra s rodiči někam vypraví, tak do Plzně. Překonat jej může jen Petr Marek, který ztrácí dvanáct bodů. V praxi to může znamenat postup do finále A, avšak chabařovický závodník rozhodně nevyznává kompromisy.

Startovní listina zítřejšího MR 125 ccm na krátké dráze v Praze:

1 Roman Štola, Mariánské Lázně
2 Štěpánka Nyklová, Slaný
3 neobsazeno
4 Štěpán Melč, Plzeň
5 Luboš Hromádka, Pardubice
6 Marián Jirout, Pardubice
7 Petr Marek, Chabařovice
8 neobsazeno
9 David Hofman, Pardubice

Elita v Plzni

Plzeňský ovál včera večer | foto PK Plzeň

Rozhodující české finále v Plzni našlo svůj třetí termín na zítřejší odpoledne. V půlce září zničil borský ovál déšť. Vrátil se sotva ho místní parta dala dohromady. Závodníci jej však seznali za nesjízdný a jury jejich názor předminulou neděli akceptovala.

Včera byla plzeňská dráha dokonale připravena, dnes ráno jí zkropil déšť.  Žádná pesimistické prognózy ovšem ze západu Čech prozatím nedorazily.

 

Extraligové loučení v Liberci

V Liberci v září pršelo až přespříliš | foto GRS Liberec

Rovněž Liberec musel pro svou extraligu hledat náhradní termín dvakrát. V srpnu jeho datum nezapadal logisticky do cestovních plánů české trojky v SGP2. A pak začalo pršet, a lilo a lilo. Odměnou za trable se pořadatelům stane fakt, že pod Ještědem vyhlásí šampióna.

Oficiální uzávěrka sestav je na pořadu zítřejšího večera a manažeři jednotlivých týmů mlčí jako hroby egyptských faraónů. Jisté je, že Gniezno přijede s Poláky a Praha zřejmě nezmění svou sestavu. A pak také, že se extraliga pod Ještědem pojede naposledy.