Jan Hlačina přespal na dětské jipce v Pardubicích

Pardubice – 13. července
Do včerejšího evropského poháru dvěstěpadesátek v Pardubicích vletěl jako rozjetý parní válec. Vojtěch Šachl uprostřed party moudrých hlav meditoval nad nastavením svého motoru a on vyjel na ovál po boku Adama Bednáře. Oba Češi pojali rozjížďku s číslem čtrnáct jako formalitu a s přehledem porazili Němce 5:1. Duel se Švédy o čtyři rozjížďky později však byl o něčem jiném.

 

Jan Hlačina se dostal do lékařské péče | foto Karel Herman

Jak Adam Bednář, tak Jan Hlačina se museli sbírat ze země po pádu ve druhé zatáčce. Lékařská asistence byla naneštěstí nevyhnutelná. A skutečnost, že se závodník domácí Zlaté přilby nechtěl po závodech svěřovat se svými dojmy, rozhodně nebyla způsobena, že by se uzavřel do svého vlastního nitra jako krab poustevník do ulity.

Primář Tomáš Brož totiž Janu Hlačinovi doporučil kontrolu v nemocnici. Ta odhalila, že má nehybnou hlasivku a pohmožděniny krku. Skutečnost, že plochodrážní teenager nemůže pronášet své obligátní hlášky, určitě těší jeho rodiče, ale za všechny čtenáře magazínu speedwayA-Z přejeme rychlé uzdravení a návrat na ovály.

Český národní tým v kubatuře 250 ccm: Adam Bednář, Vojtěch Šachl a Jan Hlačina | foto Pavel Fišer