Co nás letos pomůže zachránit?

Liberec – 10. března
Chci se vyjádřit k situaci, ve které se nacházíme. Dva roky covidu, teď Rus, co se zbláznil a utrpení lidí, dostává náš malý sport do kouta. Dlouho jsem přemýšlel, jak tuto dobu vydržet a mít šanci pokračovat. Vypočítávat finanční ztráty a brečet nad současnou dobou nemá cenu. Jediné, na co jsem přišel a to určitě napadlo i mnoho dalších, je nepoddat se a dělat, dělat vše, co zvládáme – nepřestávat bojovat i za cenu, že to bolí. Pořádat závody a hrát to naše plochodrážní divadlo, to samozřejmě chce i diváky.

Divák je totiž součástí, tou hlavní součástí, který nám pomáhá naplnit pokladničku  vedle kamarádů a sponzorů. Když je vidět na dno pokladničky, tak se blíží velký problém. Problém, ve kterém je náš sport, ze kterého se jen pomalu budeme znovu stavět na vrchol.

To, že pády přichází a hubená léta střídají ta lepší, zažíváme, ale opět je v tom ten důležitý – divák. Divák, bez kterého nevydržíme, divák, co přivede sponzory, divák, který vnáší do naší závodnické duše sílu bojovat a pokračovat.

Co uděláme, aby fanoušci plochodrážního spotu opět začali na nás chodit? Zaspaná doba naši slávy a prakticky nulová podpora motoristického sportu nás zase vede k tomu hlavnímu, k lidem – divákům, jimž chceme ukázat krásnou plochou dráhu.

Dva závody v roce ZP a SGP, o nichž fanoušek ví, je strašně málo. Divák je dnes velice náročný a zhýčkaný z internetu a televize. Také důležitou položkou je cena vstupenky. Zrovna tak, jak se snažíme přilákat mladé závodníky a vychovávat si je, tak musíme lákat novou generaci diváků ochotné za tento druh zábavy zaplatit.

Těším se s vámi na setkání na našich stadiónech.