Na flat track dohlížely ikony motoristických disciplín

Chabařovice – 28. května
Jelikož koronavirová protiepidemická opatření nám neumožnila uspořádat závody v plném rozsahu, jak bychom si to představovali, domluvili jsme se, že tento den zachováme flat track. A bude to jen bodovaný trénink a bez diváků.

Tři nejlepší z FT1: zleva Ervín Krajčovič, Kamil Peuker a Tomáš Kolařík

Jelikož tréninkových možností  moc nebylo, kluci rádi přijeli. Ve čtrnáct hodin všechno začalo volným tréninkem a od patnácti už byl ostrý start. Kategorie FT1 byla vyrovnaná a druhou kategorii jsme nazvali FT2, což je to spojení kategorie Classic a Veterán.

Ervín Krajčovič si s Matějem Kůsem měl, o čem vyprávět

Tady už byl rozdíl znát. Pavol Pučko hodnotil jízdy a bodoval. V FT1 byl nejlepší Kamil Pauker a FT2 ovládl domácí Jiří Mikšovský, který jel se svým kamiónem z Itálie, jak nejrychleji uměl, aby první trénink stihnul. Přijel asi o půl třetí, ale byl rád, že akci vůbec stihl.

Premiérový trénink to byl také pro Adama Nejezchlebu. V sobotu si poprvé vyzkoušel větší plochodrážní motocykl a i jízdu na  flattrackovém speciálu (450ccm), který mu ochotně zapůjčil vítěz Kamil Pauker. Adam přijel do depa nadšený.

Na kluky se přijel podívat i Matěj Kůs a dakarista Ervín Krajčovič starší, který podporuje svého syna a uděluje mu cenné rady, a v depu byl dnes i jako mechanik.

Flat trackeři byli v Chabařovicích nadšení

Foto: Jiřina Šifaldová